Белград/Скопие. Сръбският президент Александър Вучич ще помилва всички, арестувани по време на протестите, съобщава македонската телевизия НОВА ТВ, като се позовава на белградския вестник Blic.
Сръбското издание публикува информация от източник, близък до президентската институция, според който „онези, които подадат молба за помилване, ще бъдат освободени“.
Помилването се отнася за всички, с изключение на лицата, които са внесли резачка в сградата на държавното радио и телевизия и са заплашвали журналистите, нито за онези, които на протеста пред президентството на Сърбия "са се били и са нападали с нож полицаите".
Представителите на "Съюз за Сърбия" (СС) предварително призоваха компетентните органи и сръбския президент да освободят арестуваните при безредиците по време на протестите. В противен случай обявиха, че ще организират мирни протести и дежурства пред Президентството, а кампанията им ще продължи под мотото "За децата няма да ви простим". Един от лидерите на СС, Драган Джилас, заяви, че акцията за нахлуване в сградата на сръбското държавно радио и телевизия не е планирана. На пресконференция той е пояснил, че “Вучич има правомощия по закон и според Конституцията да реши амнистията на тези лица и да прекрати съдебните процедури срещу тях, да върне тези млади хора обратно в семейството и училището".

Превод и редакция: Ивелина Ватова