София. Нови количества кокаин се появиха по българското крайбрежие. Около 15.00 часа на 16 април при обход на морския бряг в района на местността Болата гранични полицаи от ГПУ-Каварна забелязват пакет със завързана за него спасителна жилетка. Пакетът е сходен на откритите на 9 април чували с кокаин.В чувала са открити 16 пакета с прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагира на кокаин. Общото тегло на наркотика е 17.923 кг. За случая е уведомена Окръжната прокуратура в Добрич и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.
В началото на месеца пратка от над 100 кг кокаин бяха изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море край Констанца. На 9 април МВР съвместно с румънските разследващи органи установиха 170 кг кокаин край Тюленово. Тогава вътрешният министър Младен Маринов обясни, че по случая се работи още от 5 април. Вследствие на това бе засилено наблюдението в района на Шабла, в акваторията на Черно море. На 12 април край варненския курорт „Слънчев ден“ бе открит друг сак, с 25 пакета чист кокаин, средно по 1 кг всеки, с общо тегло 25.430 кг. Сакът и пакетите са подобни на намерените край Шабла и в Румъния. По случаите са образувани досъдебни производства, работата по разследванията продължават.
Преди редовно правителствено заседание в сряда министър-председателят Бойко Борисов отбеляза, че през последните дни са открити няколкостотин килограма кокаин, хероин и тонове марихуана, което показва, че службите са се разработили много.
Даяна ДЮЛГЕРОВА