Хасково. Пътуващата изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, ще бъде представена в Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Експозицията ще бъде открита в 10.00 часа в зала „Марица“ в сградата на Областната администрация от областния управител на Хасково Станислав Дечев. Жителите и гостите на Хасково ще могат да я разгледат до 22 март.
По повод 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция Народното събрание със съдействието на Държавна агенция „Архиви“ подготви изложба, посветена на тези значими събития от историята. В експозицията са представени исторически факти и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност. В нея са включени моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които следват в новата история на България.
На откриването на изложбата са поканени народните представители от Хасковски избирателен район, представители на държавните институции, местната власт, юристи, историци, учители и ученици, както и всички граждани на област Хасково.