Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова събира работна експертна група във връзка със сигнали от кмета и жителите на село Дивотино за извършване на въгледобив извън концесионната територия на фирма „Мин индъстри” ЕООД, находище „Пернишки въглищен басейн”. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Перник.
На 21 март, в 13.30 ч., областният управител Ирена Соколова събира експертна институционална работна група, като на 15 март т. г. са изпратени писма за участие към всички заинтересовани институции.
На срещата ще присъстват заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, представители на Министерство на околната среда и водите, кметът на Община Перник Вяра церовска, кметовете на кметствата Дивотино и Люлин, разположени в близост до рудника, представители на фирмата концесионер „Мин Индъстри” ЕООД, Българската минно-геоложка камара, ОДМВР - Перник и на териториални структури в сферата на екологията от област Перник.
Веднага след това Соколова ще даде пресконференция за медиите с подробна информация за взетите решения и експертни констатации за детайлното изясняване на ситуацията.