Плевен. Превърналият се традиция концерт „Заедно ще сбъднем мечтите си”, посветен на Световния ден на социалната работа, се организира за поредна година от Медицинският колеж към МУ - Плевен под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Това съобщиха от пресцентъра на МУ - Плевен. Събитието ще се състои от 17.00 часа в зала „Катя Попова“. Концертът е част от мероприятията посветени на Седмицата на действието (18-22 март 2019 г.) под световното мото „Насърчаване на значението на взаимоотношенията с хората“.
Това мото намира израз в съвместните усилия на студентите от специалност “Социални дейности” на Медицински колеж към Медицински университет – Плевен, Община Плевен и представителите на социалните услуги чрез концерта „Заедно да сбъднем мечтите си“ с цел популяризиране на подкрепата за най-уязвимите групи от обществото. Потребителите на социалните услуги вече знаят, че на този празничен ден на сцената в зала „Катя Попова“ - Плевен те могат да сбъднат мечтата си и с изпълненията си да поздравят социалните работници за ежедневната им професионална всеотдайност.
Със сценични изяви в концерта се включват потребители на социални услуги от всички възрастови групи от град Плевен и Област Плевен: Защитено жилище за възрастни хора с умствена изостаналост – Плевен; шест центъра за настаняване от семеен тип – Плевен; Център за социална рехабилитация и интеграция – Плевен; Център за настаняване от семеен тип „Приятели“ – Плевен; Комплекс за социални услуги ЦНСТ 2 – град Пордим, община Пордим; Комплекс за социални услуги, Защитено жилище – с. Згалево, община Пордим; Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен, специалност „Социална работа с деца и семейства в риск“; Танцова група „Въртянка“ – Плевен и талантливата деветгодишна изпълнителка Доротея Иванова Танева.
В края на концерта великолепните изпълнения на Танцов състав „Алеко пее и танцува“ при Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен са поздрав за служителите от социалните услуги, които неуморно работят и полагат грижи за да направят възможно сбъдването на мечтите на най-уязвимите групи от обществото.
Студентите и преподавателите от специалност „Социални дейности” на Медицински колеж при МУ-Плевен отправят покана към всички представители на академичната общност и медиите, както и към гражданите на Плевен, за отпразнуване на Световния ден на социалната работа с присъствие на концерта „Заедно да сбъднем мечтите си“.