***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
Плевен. /с. Ралево.
От 09.15 премиерът Бойко Борисов ще посети село Ралево, за да инспектира строителните работи на автомагистрала ,,Хемус“.

***
Каолиново./ с. Пристое.
От 14.30 часа в село Пристое премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Десислава Танева ще се срещнат със земеделски производители от региона.

***
София.
От 10.00 часа министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие Осмата регионална енергийна конференция на тема „Дневният ред на енергийното развитие на региона - приоритети, технологии, пазари“ в „София Хотел Балкан“.

***
София.
Заседание на Съвета на министрите на културата от Югоизточна Европа ще се проведе в НДК. На форума ще присъстват и представители на Европейската комисия, ЮНЕСКО и Съвета на Европа. От 13.15 часа в зала 3.1 на НДК ще се проведе пресконференция с участието на министър Боил Банов.

***
София.
От 08.15 часа от печатницата на БНБ (бул. „Цариградско шосе“ 117) ще излязат автомобилите, натоварени с бюлетините за предстоящите избори. На място представител на ГД „Национална полиция“ ще даде подробности за създадената организация по охраната.

***
София.
От 08.30 часа в аула „Максима“ на УМБАЛ „Света Екатерина“ ще се проведе симпозиум на тема „Иновации в кардиологията, гръдната и сърдечно-съдовата хирургия“.

***
София.
От 08.30 часа в кабинет № 220 на ВМА ще се извършат безплатни консултации за високо кръвно.

***
София.
От 08.30 часа в зала „Джон Атанасов“ на София тех парк ще се проведе конференция за триизмерната компютърна графика Total Chaos.

***
София.
От 09.00 часа в зала „София“ на БЧК ще се проведе редовната сесия на 66-ото общо събрание на организацията.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Опал“ на хотел „Рамада“ ще се проведе конференция на тема: „Рак на гърдата от А до Я“.

***
София.
От 09.30 часа в Националния исторически музей ще бъде открита Петата международна научно-практическа конференция за рехабилитация на деца с увреден слух „Ти чуваш“.

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Роман Логвиненко, който е обвинен, че е организирал нападението над Алексей Петров.

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Бехчет А., Емил Б. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Опера“ на хотел „Интерконтинентал“ ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени дейността на оръжейната компания CMI Defence и нейните възможности за участие като част от цялостното решение за модернизация на българските Сухопътните войски с нови бойни бронирани машини.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христон М., Филип Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Комитет на ромските обществени съвети „Ром ромеса” за това дали държава, медии и общество търсят в „ромския проблем” изкупителна жертва.

***
София.
От 10.20 часа на Националния стадион „Васил Левски“ ще бъдат обявени носителите на еднократната стипендия на кмета на Столична община за 2019 г. Празничната церемония се организира по повод отбелязването на Деня на българския спорт. Официални приветствия към учениците ще отправят Дончо Барбалов – заместник-кмет на Столична община, д-р Ваня Кастрева – началник на РУО – София-град, Татяна Георгиева – председател на Постоянна комисия за децата, младежта и спорт, СОС и други официални гости, представители на Столичен общински съвет.

***
София.
От 10.30 часа в многофункционален спортен комплекс „Спортна София 2000“ в „Зона Б-5“ ще се проведе спортен празник под надслов „Спортът срещу агресията“.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб БТА ще се състои пресконференция на тема „Как имиграцията и упадъкът на образованието погубват Германия - какво ни казва Тило Сарацин в българското издание на своя политически бестселър „Илюзии“?. Участие в нея ще вземат проф. д.н. Нина Дюлгерова - преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър“ и ЮЗУ „Неофит Рилски“; доц. д-р Георги Чанков - преподавател в УНСС; д-р Пламен Димитров - Българско геополитическо дружество.

***
София.
От 11.00 часа на третия етаж в Националния исторически музей ще бъде открита изложбата „Старото злато – магия и символика” на колекционера Антонио Василев.

***
София.
От 11.00 часа в „Зона 21“ ще се проведе дискусия за проблемите на хората с диагноза лупус в България. Събитието е част от Седмицата за информираност за ревматичните заболявания.

***
София.
От 11.00 часа на пл. „Света Неделя“ ще бъде открита Националната здравна кампания за превенция на сърдечносъдови заболявания в България - „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвно налягане”.

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Любомир С., Веселин К. и Мартин Д., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитър Х., Йордан Й. и Станимир Х., на които са повдигнати обвинения за участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София.
От 14.30 часа 19-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Борис Б., Симеон С и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.10 часа в кабинет 203 на 120-о основно училище „Г. С. Раковски“ еколози ще учат второкласници на отговорно отношение към природата. Интерактивният урок е част от образователната програма на Български дарителски форум „Научи се да даряваш“.

***
София.
От 19.30 часа в зала „България“ ще започне концерт с филмова музика на Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Марк Кадин.

***
София.
От 19.30 часа в Гьоте-Институт ще се състои премиерата на двуезичния спектакъл на „Метеор“, посветен на живота и творчеството на Е.Т.А. Хофман – „Хофман“.

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Историческия музей ще се състои откриване на гостуваща изложба „Бургазлийката през 30-те и 40-те години на XX век” от РИМ Бургас. В 18.30 часа, отново в музея, ще се проведе Празничен джаз концерт на Веси Пашалиева – секстет.

***
Банско.
В градския парк на общинския център ще се проведе спортен празник по случай Деня на българския спорт.

***
Батак.
От 09.30 часа в храм „Св. Неделя” ще бъде отслужена Божествена света литургия по повод повод отбелязването на 143 години от Априлското въстание. След нея в 12.00 часа ще започне концертна програма на площад „Освобождение“.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в сградата на ОДМВР-Благоевград ще се проведе пресконференция, свързана с дейността на дирекцията.

***
Бургас.
От 11.00 часа на ул. „Александровска” пред сградата на Общината ще бъде открита Националната здравна кампания за превенция на сърдечносъдови заболявания в България - „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвно налягане”.

***
Бургас.
От 11.00 часа в ОУ „Васил Априлов“ ще се проведе празник по повод Световния ден на предизвикателството и Деня на българския спорт.

***
Бургас
От 11.00 часа в сградата на „Кариерен център“ към ДРСЗ-Бургас ул. „Патриарх Евтимий” № 35 А ще се проведе съвместната пресконференция на ДРСЗ – Бургас, ДБТ-Бургас, РДСП - Бургас и ДОИТ – Бургас.

***
Бургас
От 16.30 часа пред плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“ кметът Димитър Николов и организаторите на тех изложението EVIZIA ще представят на пресконференция преимущества от използването на електромобилите в градска среда и позитивите за околната среда. Официалното откриване на експото ще бъде веднага след това.

***
Българово.
От 10.00 часа в храм „Свети Атанасий“ ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на посечените православни християни – българи и гърци, жертви на геноцида над българския народ по време на османското иго. В 10.20 часа учениците от местното учебно заведение „Васил Левски“ и деца от фолклорната група „Канатица“ ще изнесат кратка програма с патриотични стихове и песни в двора на православния храм. Венци и цветя пред Костницата в двора на църквата „Свети Атанасий“ ще бъдат положени от признателните жители в 10.45 часа.

***
Варна.
От 10.00 часа в местността Малка чайка ще се проведе Областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ - Варна 2019 г., организирано от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Варна.

***
Варна.
От 11.00 часа на входа на Морската градина ще бъде открита изложба на тема „Спорт, море и здраве“, с която започват мероприятията от петия фестивал „Море и здраве“.

***
Варна.
От 11.00 часа на пл. „Независимост” пред сградата на Операта ще бъде открита Националната здравна кампания за превенция на сърдечносъдови заболявания в България - „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвно налягане”.

***
Варна.
От 11.00 часа състав на Варненския апелативен съд ще разгледа жалбата на подсъдимия Петър Здравков, срещу 6-годишна присъда на Окръжния съд, за причиняване при пътен инцидент на смъртта на балетиста Мартин Чиканов.

***
Варна.
От 12.30 часа на задния вход за паркинга на Областна администрация се очаква да пристигнат бюлетините за изборен район РИК03-Варна за предстоящите избори.

***
Варна.
От 15.00 часа в Пленарна зала на Общината ще се състои премиера с мултимедийна презентация на книгата "Баухаус и архитектурата на Българското Черноморие". От 15.30, на същото място световноизвестният архитект Юрген Майер ще изнесе лекция. От 17.00 часа в зала "Варна" с негово участие ще започне и кръгла маса "Градските пространства на Варна". Модератори са проф. д-р арх. Росица Никифорова и арх. Виктор Бузев, гл. арх. на Община Варна

***
Варна.
От 18.30 часа в Арт салона на Радио Варна ще бъде представена изложбата с подводни фотографии на Тодор Димитров.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в парк Марно поле ще бъде открита Националната здравна кампания за превенция на сърдечносъдови заболявания в България - „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвно налягане”.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа на площадката за наблюдение на АВС „Царевград Търнов – звук и светлина“ ще се състои побратимяваме между село Никюп и село Ондювил /Франция/.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в СУ „Владимир Комаров“ ще се проведе Церемония по откриване на обновеното Средно училище „Владимир Комаров“.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в залата на Младежки дом ще се проведе дискусия на тема „Каква Европа искаме?“.

***
Велико Търново./с. Самоводене
От 18.30 часа в Клуб на пенсионера Театър „Алтернатива“ представя спектакъла „Алтернатива“ по Иван Радоев.

***
Враца.
От 10.00 часа на Лекоатлетическата писта в града ще се проведе четиринадесетото издание на спортния празник „Децата на Враца спортуват“.

***
Враца.
От 11.00 часа на алеите на спортен комплекс „Христо Ботев“ ще се проведе традиционната лекоатлетическа щафета, с която във Враца ще се отбележи Деня на българския спорт – 17 май.

***
Враца.
От 16.00 часа в читалнята на Регионалната библиотека „Христо Ботев” ще бъде представен обновеният сайт на библиотеката.

***
Враца.
От 18.00 часа в местността Леденика ще бъде открит съборът „Мото-рок уикенд“.

***
Габрово.
От 19.00 часа в Музея на хумора и сатирата ще бъдат открити изложбите, които оформят рамката на 24-то Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството. На церемонията ще присъстват министърът на културата Боил Банов, кметът на община Габрово Таня Христова, дипломати, както и творци от цял свят.

***
Джебел.
От 10.00 часа на стадиона в Джебел ще се проведе областното състезание „Млад огнеборец“.

***
Долна Оряховица.
От 20.00 часа в НЧ „Христо Козлев-1883“ Театрална трупа „Парашкев Парашкевов“ при НЧ „Земеделец-1899“ с. Козаревец представя „Госпожа Министершата“ по Бранислав Нушич, постановка Стефка Петрова.

***
Дупница.
От 12.00 часа в изложбена зала „Околийската къща” ще бъде открита изложбата „Каменната книга на България” на Румен Статков.

***
Дупница.
От 20.00 часа на площад „Свобода” ще се състои тържествено откриване на Четиридесет и вторите майски празници на културата.

***
Карлово.
От 17.00 часа на пл. „20-ти юли“ ще започне сцена на талантливите деца на Карлово „Малките големи таланти“.

***
Кърджали.
От 10.00 часа в Дома на културата ще бъде открита трудова борса, организирана от Бюрото по труда в Кърджали.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа на стадион „Осогово” ще се състои спортен празник „Детство мое”.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа на площада пред Общински драматичен театър ще се проведе детският празник „Да докоснеш дъгата”.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в къщата музей „Емфиеджиева къща” ще бъде открита изложбата „Домашни реликви от сръчните ръце на българката”.

***
Монтана.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Гео Милев” ще бъде представен фентъзи романът „Ангели от ада“ на Михаела Михайлова.

***
Монтана.
От 10.00 часа в Драматичен театър „Драгомир Асенов“ ще започне тържествен концерт посветен на 140 годишния юбилей на I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа на пл. „Съединение“ ще бъде открита Националната здравна кампания за превенция на сърдечносъдови заболявания в България - „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвно налягане”.

***
Панагюрище.
От 11.00 до 13.00 часа пред народно читалище „Виделина – 1865“ ще се извършат безплатни кардиологични прегледи, организирани от Многопрофилната болница в града.

***
Перник.
От 17.30 часа в ЦПЛР-ОДК Перник ще започне концерт-награждаване на отличените от „Талантите на Перник”.

***
Петрич.
От 08.30 часа ще започне вторият кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене.

***
Плевен.
От 09.00 часа в зала „Катя Попова“ ще се проведе официалното закриване на олимпиадата по пътна безопасност „Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс“.

***
Плевен.
От 11.00 часа на пл. „Възраждане” ще бъде открита Националната здравна кампания за превенция на сърдечносъдови заболявания в България - „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвно налягане”.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Росен П., обвинен че при управляване на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на едно лице.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в хотел „Империал“ ще се проведе първият регионален форум за Югоизточна Европа на компании от технологичния сектор и сектора на изнесените бизнес услуги с висока добавена стойност – SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT. Преди това, от 09.30 часа в зала „Империал“ ще се състои брифинг с участието на Иван Тотев, кмет но община Пловдив, Ивайло Славов, председател на УС на Българска аутсорсинг асоциация и Доброслав Димитров, председател на УС на БАСКОМ.

***
Пловдив.
От 10.30 часа местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Пловдив ще проведе поход с деца под мотото „Бъди активен, бъди здрав” по повод Световния ден на спорта.

***
Пловдив.
От 11.00 часа на ул. „Княз Александър I Батенберг“ ще бъде открита Националната здравна кампания за превенция на сърдечносъдови заболявания в България - „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвно налягане”.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала „Тракия“ на хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“ ще се проведе среща с проф. Йоанис Спилиотис, водещ европейски специалист в областта на онкохирургията.

***
Пловдив.
От 12.30 часа в зала „Съединение” на Регионален исторически музей ще бъде представен „Наръчник на музейния специалист за работа с публиките”.

***
Пловдив.
От 15.00 часа ученици от ОУ “Васил Левски” ще бъдат запознати със спецификите на движението на камионите на пътя, кои са най-честите рискови ситуации и как могат да ги избегнат. Събитието е част от обучението на деца по международната образователна програма „Виждам те. Виждаш ме.”.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в ОУ „Яне Сандански“ част от екипите на Предизивкателство за социална промяна ще представят решенията си, търсейки градивна обратна връзка и доброволческа, експертна и финансова подкрепа.

***
Пловдив.
От 18.00 часа на площада пред Джумаята ще се състои откриването на панаира „Етно кухня на колела“.

***
Правец.
От 17.30 часа в Музеен комплекс – Правец при Родната къща на Тодор Живков ще бъдат открити изложби с колекции на Първия частен музей Арете – София.

***
Русе.
От 11.00 часа на пл. „Свобода” ще бъде открита Националната здравна кампания за превенция на сърдечносъдови заболявания в България - „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвно налягане”.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Къщата музей „Алеко Константинов“ ще се проведе инициативата „Ден на революцията в храненето“.

***
Сливен.
От 11.00 часа пред храм „Св. Димитър“ ще бъде открита Националната здравна кампания за превенция на сърдечносъдови заболявания в България - „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвно налягане”.

***
Смолян.
От 10.00 часа пред сградата на Регионалната здравна инспекция – Смолян специалисти безплатно ще определят индекса на телесна маса.

***
Смолян.
От 11.00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде открита изложбата „Села и живо наследство във фотообектива“.

***
Смолян.
От 11.30 часа в Регионалния исторически музей ще бъдат връчени почетни грамоти на дарители на музея.

***
Стара Загора.
От 09.30 часа децата от старозагорската детска градина №25 „Ален мак“ ще имат вкусен открит урок по здравословно хранене.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала № 5 в Съдебната палата Районен съд - Стара Загора проведе симулативен съдебен процес с ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ гр. Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Централен парк „5-ти октомври“ ще бъде открита Националната здравна кампания за превенция на сърдечносъдови заболявания в България - „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвно налягане”.

***
Стара Загора.
От 12.30 часа в къщата музей „Гео Милев“ ще се проведе заключителната изложба на пленера „Деца рисуват“.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в зала „П.Р. Славейков“ на Община Стара Загора ще се проведе среща с архитект
Фикрие Булунмаз, която е възстановила желязната църква „Свети Стефан“ в Истанбул.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ ще се проведе среща с актьора Явор Милушев и представяне на новата му книга „Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира“.

***
Хасково.
От 11.00 часа на пешеходна зона между Общински и Областен съвет (площад „Общински“ и площад „Свобода“) ще бъде открита Националната здравна кампания за превенция на сърдечносъдови заболявания в България - „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвно налягане”.

***
Чепеларе.
От 19.30 часа ще започне Благотворителен бал на спортистите.

***
Шумен.
От 13.00 часа пред Ректората на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ще бъде открит Националният студентски литературен конкурс „Боян Пенев“.

***
Шумен.
От 14.00 часа в сесийната зала ще се проведе съвместно заседание постоянната комисия по ТРСУ, на което ще бъде представен етапа на разработване на ГИС- системата на община Шумен.

***
Шумен.
От 17.00 до 19.00 часа в Сребровата къща туристическото предприятие организира събитието под мотото „Везувий или как вулканът стана символ на шапката” и разказва за шапките и шапкарството в Шумен.


ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019

***
София.
От 10.00 часа лидерът на НФСБ и водач на листата на КП „Патриоти за Валери Симеонов“ ще се срещне с управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България в централата на Асоциацията на ул. „Тракия“ 15.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Триадица“ на Гранд хотел „София“ лидерът на БСП Корнелия Нинова и представители на ръководството на партията ще подпишат Меморандум за честни избори с 20 политически партии и неправителствени организации.

***
София.
От 14.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Мариела Модева ще се срещне с граждани в читалище „Райна Княгиня“ в район „Сердика“.

***
Айтос.
От 18.30 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева ще се срещне с жители на град Айтос в салона на народно читалище „Васил Левски“ на ул. „Ал. Стамболийски 14“.

***
Варна.
От 18.30 часа, на площад „Антон Новак“ (пред ФКЦ) народният певец Илия Луков и танцова формация „Мездра“ ще подарят на жителите на Варна фолклорен концерт. Инициатор на събитието е ВМРО – Варна, като то се осъществява с подкрепата на депутата от Европейския парламент –Ангел Джамбазки, който също ще се включи в празника.

***
Карлово.
От 17.30 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ проф. Румен Гечев ще се срещне с граждани в читалището в града.

***
Карлово.
От 18.00 часа кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Младен Шишков ще се срещне със структурата на ГЕРБ в заседателната зала на Общината.

***
Калояново.
От 16.00 часа в сградата на Община Калояново кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Момчил Неков и Димитър Данчев ще се срещнат със земеделски производители.

***
Копривщица.
От 18.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Мариела Модева ще се срещне с обществеността в клуба на БСП.

***
Левски.
От 15.30 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Сергей Станишев ще се срещне с граждани в залата на Oбщина Левски.

***
Мадан.
От 14.30 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Валери Жаблянов ще се срещне с обществеността в центъра на града.

***
Павел Баня.
От 18.30 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Иван Кръстев ще се срещне с граждани в Народно читалище „Напредък“.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Сергей Станишев ще даде пресконференция. В 12.00 часа в зала „Ротари“ на х-л „Ростов“ в града той ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
От 09.30 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков ще се срещне със служителите на транспортна компания на ул. „Рогошко шосе“ 36.

***
Пловдив./с. Брестовица.
От 9.30 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Петър Витанов ще се срещне с граждани в центъра на селото.

***
Пловдив./с. Цалапица.
От 9.30 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Момчил Неков ще се срещне с обществеността в парка, в центъра на селото.

***
Пловдив./с. Първенец.
От 11.00 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Петър Витанов, Момчил Неков и Димитър Данчев ще се срещнат със земеделски производители.

***
Пловдив.
От 15.00 часа в „Инфо 18 център“ кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Тодор Стоилов и Петър Витанов ще се срещнат с граждани.

***
Пловдив./с. Рогош.
От 18.30 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Петър Витанов и Тодор Стоилов ще се срещнат с жители на общината в читалището.

***
Пордим.
От 14.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Сергей Станишев ще открие клуб на БСП.

***
Радомир.
От 10.00 часа кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев ще проведе среща с ръководството и работещите във фирма за проектиране и производство на метални конструкции и машини, както и на електрически табла за управление в Радомир.

***
Радомир.
От 11.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Иво Христов ще се срещне с граждани в Младежкия дом.

***
Рудозем.
От 17.30 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Валери Жаблянов ще се срещне с обществеността в центъра на града.

***
Самоков.
От 10.30 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Крум Дончев ще се срещне с представители на спортни клубове в Младежкия дом.

***
Севлиево.
От 18.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Сергей Станишев ще се срещне с обществеността в хотел „Плаза“.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Велизар Енчев ще се срещне с жители в зала 1 на хотел „Верея“.

***
Трън.
От 10.00 часа кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев ще проведе среща с производители, търговци и граждани на градския пазар в Трън.

***
Хасково.
От 15.00 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Елена Йончева, Цветелина Пенкова и Емил Геориев ще се срещнат с ръководството и работещите във фабрика за текстил. В 16.15 часа те ще се срещнат с работещите във фабрика за производство на метални конструкции в града. В 17.15 часа на пазара в град Хасково те ще се срещнат с граждани. В 18.30 часа в читалище „Заря“ в града Йончева, Пенкова и Емил Георгиев ще се срещнат с обществеността.

***
Хисар.
От 18.30 часа кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Димитър Данчев и Момчил Неков ще се срещнат с граждани в читалището в града.

***
Чирпан.
От 15.00 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Велизар Енчев ще се срещне с пенсионери от общината в залата на общинската администрация.