***
София.
От 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
В 17.00 часа пред Паметника на войнишкия лъв - част от Мемориала на Първи и Шести пехотен полк, в градината при Националния дворец на културата министър Красимир Каракачанов ще открие фотоизложбата „15 години България в НАТО“.

***
София.
От 9.00 часа в зала № 32 в Националния институт на правосъдието ще се проведе писменият изпит за първоначално назначаване на длъжност „прокурор“.

***
София.
От 9.30 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа молбата за изменение на мярка за неотклонение на Любомир Я.

***
София.
От 10.00 часа петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на лишен от свобода австралийски гражданин, изтърпяващ наказанието в наш затвор.

***
София.
От 10.00 часа ХIІ състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото за образуване и ръководена на организирана престъпна група срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия С., Ивайло Т., Камелия М., Милко Д., Милко Т., Тодор С., Ичко Л., Красимира Г.

***
София.
От 10.00 часа Х състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото за образуване и ръководена на организирана престъпна група срещу Андрей З., Исам Н., Салем С., Салем А., Мария Г., Владица Н., Ивайло Г.

***
София.
От 10.10 часа IX състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководена на организирана престъпна група срещу Атанас П., Веселин М., Николай Н. и Чавдар Н.

***
София.
В 10.30 часа в зала „Изток“ заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев ще разговаря с делегацията на Комисията по европейска интеграция на Народната скупщина на Сърбия. В 11.30 часа гостите ще се срещнат и с народните представители от Групата за приятелство България - Сърбия.

***
София.
От 10.30 часа 20 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина.

***
София.
От 10.00 до 11.30 часа в Център за обучение към Българската академия на науките (ул. „Академик Георги Бончев”, блок 26 Б, ет. 2) ще бъдат представени резултати от научни проекти.

***
София.
От 10.30 в сградата на Направление архитектура и градоустройство главният архитект на София арх. Здравко Здравков ще обяви победителите в конкурса за изготвяне на инвестиционен проект за нова детска градина в кв. „Горна баня“. На събитието ще присъстват зам.-кметът по образование и култура доц. д-р Тодор Чобанов и кметът на район „Овча купел“ Христина Семерджиева.

***
София.
От 10.30 часа в Централна поща (ул. „Гурко“ № 6) главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Деян Дънешки ще пусне в употреба издание на тема: „140 години от рождението на Алберт Айнщайн“ – една пощенска марка и специален пощенски печат.

***
София.
От 11.00 часа посланичката на Куба у нас Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан ще даде пресконференция в Клуб „Журналист“ на СБЖ.

***
София.
От 11.00 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Светозар П., Антон Д., Албена А., Георги С., Веселин С., Росица Я., Донка Г. и Георги Е.

***
София.
От 11.00 часа ХVІІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър П., Станислав М., Валентин Х. и Любен М. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

София.
В 11.30 часа в Северното фоайе на Народното събрание ще бъде открита фотоизложба „България в НАТО“ по повод 15-ата годишнина от членството на България в Алианса.

***
София.
От 11.30 часа ХІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Георги С., Георги С. и Георги М.

***
София.
От 11.30 часа в 51-во СУ „Елисавета Багряна“ в район „Красно село“ официално ще бъде открита Кампанията на Столична община по пролетно почистване в града.

***
София.
В 12.00 часа на обръщателно трамвайно ухо „Орландовци“ зам. –кметът Дончо Барбалов ще представи информация за ремонтите работи по проекта за реконструкция на релсовия път по ул. „Каменоделска“ от кръстовището с бул. „К. Стоилов“ до крайно трамвайно ухо „Орландовци“.



***
София.
От 12.30 часа в централата на АБВ ще се проведе пресконференция. Тема на пресконференцията ще бъде участието на партията във форума на БРИКС и идеи за българо-индийско сътрудничество.

***
София.
От 13.00 часа в зала Сердика на София Хотел Балкан ще се проведе експертна дискусия на тема „Ефекти върху електроенергийния пазар при участие на ВЕИ и ВЕКП чрез договори за компенсиране с премии“, част от поредицата Energy Managers’ Forum.

***
София.
От 13.00 часа петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба срещу Българския институт по метрология.

***
София.
От 13.30 часа петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба срещу Български енергиен холдинг.

***
София.
От 14.00 часа в галерия „България“ - Концертен комплекс „България“ ще се проведе пресконференция за откриването на Европейски музикален фестивал. Участници ще бъдат заместник-кметът на Столична община в направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” доц. д-р Тодор Чобанов, Марио Хосен, цигулар, Георги Димитров, диригент, Васил Димитров, директор на музикална агенция „Кантус Фирмус“, Даниела Ханджиева, артистичен директор на „Европейски музикален фестивал“, Кремена Николова, Софийска филхармония, връзки с обществеността.

***
София.
В 15.00 часа в зала 134 на Народното събрание делегацията на Комисията по европейска интеграция на Народната скупщина на Сърбия ще разговаря с депутатите от Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове.

***
София.
От 15.30 часа в кино „Люмиер Лидл“ ще бъдат прожектирани късометражните филми „Кристо в Париж“ и „Кристо: острови“, част от „София Филм Фест“.

***
София.
От 17.00 часа във Фоайето пред Аулата в НБУ ще бъде открита изложба
„Инвестиции в променени социални отношения за децата и семействата в България“ по повод
Международния ден на социалната работа и отбелязване на 30 години образование по социална работа в университета. Ще бъде открита официално и новата магистърска програма „Психо-социални интервенции за деца и семейства“.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия Арте ще бъде открита изложбата „Безкрайните пространства на спомена“ на Иван Димов.

***
София.
От 18.15 часа в кино „Люмиер Лидл“ ще бъде прожектиран филмът „Залез“.

***
София.
От 18.30 часа в „Клуб 1“ в НДК ще се състои церемонията по връчването на Годишните награди на Imoti.net.

***
София.
От 18.30 часа в Гьоте-институт ще се проведе въвеждащ цикъл от лекции с лектори от България и Германия. Събитието е по повод 100-годишнината от основаването на Баухаус.

***
София.
От 19.00 часа зала „България“ Детският радиохор на БНР ще изнесе пролетен концерт по повод 59-та годишнина от създаването на Детския радиохор.

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата на Светлозар Василев „Огледало на въображението: психоанализа на филмовото преживяване“.

***
София.
От 19.00 часа в Клуб 1 ще се проведат годишните награди на Imoti.net, организирани от „Инвестор”.

***
София.
От 21.00 часа в кино „Люмиер Лидл“ ще бъде прожектиран филмът „Ейми“.

***
Белоградчик.
От 10.30 до 12.00 часа в заседателната зала на общинската администрация ще се проведе среща на тема „Мерки по ПРСР за земеделските стопани в област Видин“.

***
Бургас.
От 10.00 часа в КЦ „Морско казано“ в зала „Георги Баев“ ще се проведе Конференция на тема „Да мислим екологично за бъдещето“. В нея участие ще вземат зам.-кмет по Европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, Милена Ярмова, главен експерт „Регионална инспекция по околна среда и води“ – Бургас, инж. Стефан Калчев, директор ОП „Чистота Еко“.

***
Бургас.
От 18.30 часа в спортна зала „Младост“ ще започне срещата между отборите на„Нефтохимик 2010“ и „Левски“ от четвъртфиналните плейофи от националната Суперлига при волейболистите.

***
Бургас.
От 19.00 часа комедията „Разделям двойки по домовете“ на Младежки театър „Николай Бинев“ – София гостува в Дома на Нефтохимика.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в общината ще се проведе заключителна пресконференция за проекта "Обновяване на многофамилни жилищни сгради".

***
Благоевград.
От 11.00 часа на пл. "Христо Ботев" 2 (пред сградата на Централна поща - Благоевград) ще се състои официална церемония за откриване на обновените жилищни сгради по проекта.

***
Благоевград.
От 16.00 часа в зала 101 в административната сграда на общината ще се проведе лекция в
Информационната кампания „Акушерките близо до майките“.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ (ул. „Георги Бенковски” №1) Славчо Славов, председател на ПК „Наука и образование” към ОбС ще приема граждани.
***
Варна.
От 18.00 часа в Градска художествена галерия ще бъде открита селекция на румънски художници с куратор Зузу Каратанасе, която включва 24-ма автори.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа пред паметника на Асеневци ще започне екскурзоводска беседа за гостите на града от „Клуб за екскурзоводство“ към ОДК.

***
Велико Търново.
В 11.00 часа в АМР „Царевец“ ще бъде отбелязан Международният ден на Франкофонията.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа във фоайето на РНБ „П. Р. Славейков“ ще бъдат обявени номинациите в Конкурса за детско-юношеско творчество в областите литература и изобразително изкуство под надслов „Моят роден град” на тема „Търновград: царе и слава”, посветена на 815 години от коронацията на Калоян от папския пратеник кардинал Лъв и 130 години от основаването на Първата публична библиотека във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа пред паметника на Асеневци ще започне екскурзоводска беседа за гостите на града от „Клуб за екскурзоводство“ към ОДК.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Ритуалната зала на общината ще бъде представена най-новата книга на историка проф. Пламен Павлов- „Забравеното Средновековие“.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов“ ще се проведат Мартенски научни четения на Великотърновския клон на Съюза на учените, посветени на празника на града 22 март.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в читалище „Искра” ще бъде премиерата на „Криворазбраната цивилизация“ на Добри Войников на Театър Весел.
***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Клуб 7 ще играе „Последна радост“ – моноспектакъл на актьора Милен Димитров по разкази на Йордан Йовков.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на общината ще бъдат отворени оферти в процедура чрез публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Текущ ремонт на обекти от общинската инфраструктура на територията на община Враца“, открита с Решение № 791/19.02.2019 година, публикувана в Регистъра на обществените поръчки на 19.02.2019 година с уникален номер: 00814-2019-0007.

***
Враца.
От 11.45 часа в Камерна зала на ДКТ ще се играе постановката „Опасно зимно приключение“ от Панчо Панчев.
***
Враца.
От 12.00 часа във фоайето на НЧ „Развитие“ ще бъде открита изложба на детски рисунки по 10-те думи на Франкофонията. Ще бъдат наградени участниците.

***
Враца.
От 13.10 часа в Актова зала СУ „Васил Кънчов“ ще бъде прожектиран френски филм.

***
Враца.
От 17.00 часа в Малка зала на ХГ „Иван Фунев“ ще се състои представяне на „Скромните превъплъщения на един чужденец за книжовното и духовното въздигане на своите братя по народност“ от Красимир Григоров.

***
Враца.
От 17.00 часа в Кафе-галерия КДК ще бъдат представени „Пролетни гласове" - стихове на млади таланти от Литературен клуб "Ботевци".

***
Враца.
От 19.00 часа в Камерна зала на ДКТ ще се играе „Нора“ от Хенрик Ибсен.

***
Враца.
От 19.00 часа в Градска концертна зала ще се състои концерта „Между Русия, Виена и Брюксел“ на Симфониета Враца.

***
Горна Оряховица.
От 14.00 часа в Младежкия дом ще бъде представена лекцията „Колко тежи (не) щастието?“ за опасностите от хранителни разстройства при тийнейджърите.

***
Добрич.
От 9.15 часа и от 10.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще се играе кукленият спектакъл „Жабокът и слънчевата дъщеря“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“.

***
Добрич.
От 12.30 часа в Регионален исторически музей (РИМ) – Добрич ще бъде представено наследството от Първата световна война. Модератор е Радослав Симеонов, главен експерт в Министерство на отбраната.

***
Добрич.
От 16.15 часа в Художествена галерия – Добрич, Зала „Златото на Добруджа“ ще се проведе
Работилница за въображение с учениците на СУ „Св. Климент Охридски“, които ще рисуват по Проект „Големите майстори и малките художници“.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Музей в Градски парк „Свети Георги“ ще бъде открита Интерактивна изложба „Народна астрономия и метеорология“.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще се играе Спектакълът „Юнаци с умни калпаци“ на Драматичен театър „Йордан Йовков“.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Концертна зала на Младежки център – Добрич ще се играе Спектакълът „Внимание, излъчваме в ефир“ на Театрален клуб „Гео Милев“.

***
Златоград.
От 15.00 часа в залата на Общинския съвет Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе информационна среща с жители.

***
Златоград/с. Старцево.
От 13.00 часа в малката зала на Народно читалище „Прогрес“ Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе информационна среща с жители.

***
Карлово.
От 11.00 часа ще се състои церемония по полагане на първа копка на обект „Кръгово кръстовище при км 254+257 на път I–6 София – Бургас и подходи към два броя локални платна".

***
Неделино.
От 10.00 часа в Сесийна зала на общината Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе информационна среща с жители.

***
Пазарджик.
От 10.30 часа в кабинета на председателя на съда ще бъде представен Годишен отчетен доклад за работата на Окръжен съд-Пазарджик.
***
Плевен.
От 11.00 часа в галерия ,,Дарение - Светлин Русев" ще се състои представяне на 24-ти брой на издание ,,Кайлъка" на Национален независим литературен кръг ,,Кайлъка", както и на книгите на Йорданка Косева ,,Момичето от село" и Иван Атанасов ,,Линията на хоризонта".

***
Плевен.
От 17.00 часа в Арт зала на Регионална библиотека ,,Хр. Смирненски" ще се състои прожекция на мюзикъла ,,Котките" от А.Л.Уебър в рамките на поредицата ,,В света на класическата музика".

***
Плевен.
От 19.00 часа на голямата сцена на Драматично-куклен театър ,,Иван Радоев" ще се играе постановката ,,Вишнева градина" от А.П.Чехов, режисьор Василий Сенин (Русия).

***
Пловдив.
От 9.30 часа в заседателната зала на Районната колегия на Български зъболекарски съюз – Пловдив ще се проведе пресконференция във връзка 20 март – Световния ден на оралното здраве.
***
Пловдив.
От 14.00 часа в „Парк и Спа Хотел Марково“ ще се проведе информационен семинар-дискусия, организиран от Българка Хотелиерска и Ресторантьорска Асоциация.

***
Пловдив.
От 15.00 часа в зала 10 Окръжният съд ще разгледа делото подсъдимия Димитър Й., обвинен в това, че при управление на МПС е причинил смъртта на А. П. (на 11 г.) по непредпазливост.

***
Рудозем.
От 10.00 часа в Общинска служба по земеделие Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе информационна среща с жители.

***
Рудозем./с. Елховец.
От 11.30 часа в Кметството Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе информационна среща с жители.

***
Рудозем./с. Чепинци.
От 14.00 часа в Читалище „Нов живот – 1948“ Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе информационна среща с жители.

***
Самоков.
От 9.30 часа Архиерейска Преждеосвещенна света Литургия в митрополитски храм „Успение Богородично“ Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит ще оглави Преждеосвещена света Литургия.

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала № 105 на Община Сливен председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев и неговите заместници ще представят дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет.

***
Смолян.
От 14.00 часа в зала 2 на РДТ "Николай Хайтов" ще се проведе пресконференция, посветена на 27 март - Международния ден на театъра.
***
Смолян.
От 15.00 часа ще се проведе пресконференция във връзка с отчитане дейността на Окръжна прокуратура - Смолян през изминалата 2018 г.

***
Смолян./с. Елховец.
От 17.00 часа в Информационния център Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе информационна среща с жители.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА- Стара Загора ще се проведе пресконференция на ГЕРБ- Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 2 на общината ще се проведе пресконференция по повод предстоящата, международна конференция „Жените на Балканите в следващите 100“.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще бъде открита изложба и ще се проведе юбилеен концерт по повод 25 години музикално общество „Борис Христов“.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе постановката „Да минеш под дъгата“ от Питър Куилтър на ДТ „А. Будевска“.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперен театър ще се проведе премиерата на „Космическа приказка“ - Мюзикъл за деца.

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в Куклен театър ще се играе „Филифьонката, която вярваше в бедствия“ по Туве Янсон на Държавен Куклен Театър – Бургас.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг по повод 130 години предучилищно образование в Шумен, както и за продължаващата кампания „С предпазен колан на задната седалка”.