***
София.
От 15.00 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще приеме делегация на Групата за приятелство с България в Националното събрание на Френската република, водена от нейния председател Антоан Ерт.

***
София.
От 10.00 часа в нова конферентна зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие конференция на тема „Бъдещето на демокрацията на Европейския съюз: бюджетът на ЕС за 2021-2027 и върховенството на правото – към демокрация или към отказ от ценностите и целите на съюза“.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 15.30 часа в зала „Изток“ на Народното събрание ще се проведе съвместно заседание на парламентарните комисии по външна политика и по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, в рамките на което народните представители ще разговарят с извънредния и пълномощен посланик на Великобритания Н. Пр Ема Хопкинс за представяне на преговорния процес ЕС – Великобритания, относно Брекзит и двустранните отношения Великобритания – България в този контекст.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 09.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Деян М., Мирослав М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветан В., Александър П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 26-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Валентин Димитров и др. , обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери.

***
София.
От 09.30 часа в Интер Експо Център ще започне вторият ден от организира Втората международна конференция „Предизвикателства пред развитието на публично-частните партньорства в Югоизточна Европа“, организирана от Юридическия факултет на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Н. Пр. Виталий Москаленко – извънреден и пълномощен посланик на Украйна в Република България ще даде пресконференция на тема „Нападението над украинските кораби в Черно море като неприкрита руска агресия срещу Украйна и международния правов ред“.

***
София.
От 10.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги И., Геомил Н. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Божидар К., Иван Т. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Кирил К., Благой Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
Делегация на групата за приятелство с България в Националното събрание на Френската република ще бъде на официално посещение в България. Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов ще разговаря с френските парламентаристи в 10.10 часа в зала „Запад“. В 11.30 часа с тях ще се срещнат народните представители от Групата за приятелство България – Франция. В 14.15 часа гостите ще се срещнат с председателя на Комисията по земеделието и храните Десислава Танева в зала „Запад“.

***
София.
В 10.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова изпълнението на пилотен проект за монтиране на филтри на сгради, които се отопляват на твърдо гориво. Кметът ще посети сградата на БКС на район „Красна поляна“, на бул. „Вардар“ 3, за да се запознае с ефективността на поставените филтри.

***
София.
От 12.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на среща между писателя Георги Господинов и ученици от столични гимназии в Софийската градска художествена галерия на ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 1.

***
София.
От 12.00 часа председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов ще открие Първото издание на търговско изложение „Магията на ръцете” – Базар за плетива, сувенири и аксесоари, което ще се проведе до 2 декември в Изложбена зала ЦУМ.

***
София.
От 12.00 часа във фоайето пред Музея на спорта на националния стадион „Васил Левски“ ще бъде представена фотоизложбата Моят Стадион, моят Старт“ на доайена на спортната фотография в България Бончук Андонов.

***
София.
От 13.00 часа в зала „Европа“ в МОСВ ще се проведе пресконференция по проект „Национална стратегия за адаптация към изменението на климата и План за действие“.

***
София.
От 14.00 часа в сградата на Военната академия „Г. С. Раковски“ ще се проведе работна среща на тема „Бъдещи предизвикателства пред икономиката, отбраната и сигурността“, организирана от Института по отбрана и международна сигурност съвместно с Военната академия „Г. С. Раковски“ и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

***
София.
От 14.30 часа в галерия „Средец” министърът на културата Боил Банов ще отличи дейци на изкуството и културата.

***
София.
От 17.30 часа в столичния храм „Св. Седмочисленици“ ще бъде отслужена панихида по повод навършването на 46 години от кончината на д-р Г. М. Димитров.

***
София.
От 18.00 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде представена книгата „Курският сблъсък“ от акад. Васил Сгурев.

***
Банско.
От 17.30 часа в Посетителския информационен център кметът на Банско Георги Икономов ще се срещне с гражданите, които живеят в района между улиците „Глазне“ и „Пирин“, в посока Начална станция.

***
Белово./с. Мененкьово.
От 09.00 до 17.00 часа в село Мененкьово ще проведат профилактични ехографски прегледи на млечни жлези и щитовидна жлеза с нов модерен ехограф. Инициативата е на Община Белово в партньорство със „Сдружение за онкоболни и приятели“ – Пазарджик.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в сградата на Югозападно държавно предприятие ще проведе работна среща с представители на Сдружение „Югозапад“, във връзка с актуални теми и проблеми, които вълнуват дърводобивния и дървопреработващия сектор.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в офиса на Областния информационен център - Благоевград на площад „Георги Измирлиев“ ше се проведе пресконференция, по време на която ще бъдат представени очакваните възможности за финансиране на проекти чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове през 2019 г.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в зала „Пейо Яворов“ ще се проведе фолклорното събитие „Празник на гръцката култура в Благоевград“.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в ДТ „Никола Вапцаров“ ще бъде представен концертът „Един американец в Благоевград“.

***
Благоевград.
В 18.30 пред сградата на ОД на МВР – Благоевград ще се проведе флашмоб срещу полицейските репресии по време на протестите срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост в България.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Културен център „Морско казино“ ще се състои концертът „Музика от една фотоизложба“ в изпълнение на Trio Quatro.

***
Варна.
От 9.30 часа в Зали „Младост“ на Двореца на културата и спорта ще се проведе пресконференция във връзка с откриването (в 10.00 часа) на второто издание на изложението за хотели, ресторанти и всичко за туризма ТУР-ЕКСПО ДЕСТИНАЦИЯ ВАРНА.

***
Враца.
От 10.30 часа в Детския отдел на Регионална библиотека „Христо Ботев” ще се проведат приказни игри „Есенни вълшебства“.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Областен информационен център – Велико Търново ще се проведе работна среща с медиите за представяне на обобщените резултати от дейността на центъра през периода 2016-2018 г.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе представяне на книгите „Иваил цар“ на автора Стоян Николов – Торлака.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа на стадион „Ивайло“ ще се проведат масови тренировки – Есен 2018.

***
Димитровград.
От 13.00 часа в Община Димитровград ще се проведе приемна за граждани с експерти от институцията на омбудсмана на Р България.

***
Добрич.
От 11.00 часа ще се състои официална церемония по откриване на обновените сгради на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. В събитието ще вземат участие кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, представители на изпълнителната власт, управляващи органи, изпълнители, екипът на проекта, личният състав на РДПБЗН и РСПБЗН и партньори.

***
Добрич.
От 18.30 часа в Младежкия център ще се проведе „Музикален салон 1“ на Клуб „Пиано“ при Младежки център – Добрич с ръководител Детелина Захариева и гост изпълнители от Арт център „Палитра“ и Музикална къща „Катлин“.

***
Дупница.
От 11.00 часа в МБАЛ „Св. Иван Рилски“-ЕООД ще се проведе кампания за анонимно изследване за носителство на ХИВ, консултиране и предоставяне на здравно-образователни материали, изследване на количеството на въглеродния окис в издишания въздух на пушачите.

***
Ивайловград.
От 13.30 часа в малката зала на Народно читалище „Пробуда – 1914“ ще се проведе приемна за граждани с експерти от институцията на омбудсмана на Р България.

***
Кърджали.
От 11.00 часа в пресклуба на ОДМВР-Кърджали ще се проведе брифинг за резултатите от дейността на дирекцията за 10-те месеца на годината, в който ще участват директорът на дирекцията старши комисар Венцислав Момчилов и началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Димитър Димитров.

***
Любимец.
От 13.30 часа в Клуба на инвалида, до Община Любимец, ще се проведе приемна за граждани с експерти от институцията на омбудсмана на Р България.

***
Маджарово.
От 13.30 часа в Община Маджарово ще се проведе приемна за граждани с експерти от институцията на омбудсмана на Р България.

***
Пазарджик.
От 10.30 часа в Залата на архитектите в сградата на община Пазарджик самодейците от читалище „Н. Й. Вапцаров“ в село Бъта ще представят продукцията си по проект „Всеки си го може“.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в голямата заседателна зала на Дома на културата „Борис Христов“ заместник-министър Лъчезар Борисов ще открие информационен бизнес форум „Искаш бизнесът ти да расте? Ние имаме ноу-хау“.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в изложбената част на фоайето на първия етаж в НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде открита изложбата „Чехословашката държавност – 1918 г.“.
***
Русе.
От 11.00 часа в сградата на ОДМВР-Русе ще се проведе месечен брифинг.

***
Русе.
От 18.00 часа в Историческия музей ще се открие изложбата „Лица от бойната слава на Русе“, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война.

***
Свиленград.
От 13.30 часа в Община Свиленград ще се проведе приемна за граждани с омбудсмана Мая Манолова и експерти от институцията.

***
Сливен.
От 10.00 часа в галерия „Седем” ще бъде открита изложбата „Спомени в шевици”, по проект „Майсторилница за сувенири” на НЧ „Отец Паисий-1936”.

***
Сливен.
От 12.00 часа в залата на Областния информационен център ще бъдат представени условията за кандидатстване по процедура „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“, финансирана по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ .

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе заключителна пресконференция по проект “Вълшебна класна стая“.

***
Стара Загора.
От 15.00 часа в зала 203 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция на председателя на Общинския съвет Таньо Брайков.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа във фоайето на Оперния театър ще бъде представен документалния филм на Елена Драгостинова и Йордан Бойчев, посветен на софийски дом на Борис Христов - „Сбъдването на мечтите“.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в къща музей „Гео Милев“ ще се състои премиерата на книгата „Смисълът – енциклопедия на бъдещето“ от Людмила Филипова.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще бъде представена биографията на един от най-обичаните българи Орлин Горанов.

***
Харманли.
От 13.30 часа в Община Харманли ще се проведе приемна за граждани с омбудсмана Мая Манолова и експерти от институцията.