Дамаск. Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу проведе работна визита в Сирия, предава руската информационна агенция REGNUM, като се позовава на информация от пресслужбата на руското министерство на отбраната.
Шойгу предаде послание на руския президент Владимир Путин до президента на Сирийската арабска република Башар Асад. Руският министър на отбраната обсъди със сирийския президент борбата срещу международния тероризъм, сигурността и следвоенното уреждане в региона.
Съдържанието на съобщението на Путин, адресирано до Асад, не се разкрива.
Посочено е, че руският министър на отбраната и сирийският лидер са засегнали също завръщането на бежанците и предоставянето на хуманитарна помощ на населението. Шойгу отбеляза, че с подкрепата на Русия в Сирия, държавата е запазена и разпространението на тероризма е спряно, но западните страни, недоволни от успехите на Дамаск, създават пречки за окончателното решение на кризата.
Както съобщава REGNUM, самолетът на министъра на отбраната Сергей Шойгу по време на полета до Сирия е бил придружен от руски изтребители Су-35С. Съответното видео е публикувано от Министерството на отбраната.

Превод и редакция: Юлиян Марков