Париж. Френският президент Емануел Макрон назначи свой специален представител, който ще отговаря за реконструкцията на пострадалата от пожар парижка катедрала Нотр Дам , съобщава Елисейският дворец, цитиран от РИА Новости
"След пожара в Нотр Дам, президентът на републиката взе редица решения. Той помоли правителството да предприеме всички мерки, за да осигури национално участие възможно най-скоро и да работи съвета за възстановяване", се казва в документа.
Администрацията на френския лидер съобщава, че е назначил специален представител, който ще взаимодейства с всички участващи министерства, особено с Министерството на културата.
"Френският президент назначи специален представител, отговорен за възстановяването на Нотр Дам, генерал Жан-Луи Жеоржелин. Той ще започне работата си от утре", пише в комюникето.
Елисейският дворец отбеляза, че в сряда са били мобилизирани всички участници, които могат да участват в реставрацията на катедралата.
"Целта трябва да бъде спазването на петгодишния срок и създаване на мощен и мобилизиращ проект", се казва в съобщението.

Превод и редакция: Юлиян Марков