Нови пазар. Акт за установено административно нарушение е съставен на 67-годишен жител на Нови пазар за това, че не е спазил правила за пожарна безопасност и е предизвикал пожар до язовир край Нови пазар. Това съобщиха от ОДМВР - Шумен. Малко след 11.00 часа на 18 март служители на РСПБЗН - Нови пазар реагирали на сигнал за пожар в сухи треви близо до язовир край града. След като пристигнали на място локализирали пламъците и се погрижили да спрат разпространението им. Пожарът е погасен с помощта на 2 тона вода. На място бил установен 67-годишен мъж, който запалил огън край язовира, за да изгори суха растителност. Пламъците бързо се пренесли към близките сухи треви. Съставен му е акт, като законът предвижда глоба в размер между 200 и 2000 лева.
Още един акт е бил съставен от РСПБЗН - Нови пазар за горене на гуми в дворно място на ул. "Генерал Столетов" в града на 16 март. Акт е бил съставен и на 45-годишен мъж от село Ивански затова, че на 14 март за запалил около 20 часа пожар в сухи треви близо до село Дибич.
Нарушителите на противопожарните изисквания подлежат на административно-наказателна отговорност, като наказанието може да бъде от 200 до 2000 лева