Сливен. В града ще бъдат представени условията за кандидатстване с проекти в областта на медиите, издателската дейност, музиката и филмовото производство. Кандидатстването е по процедура „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“, финансирана по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Това съобщиха от Областен информационен център – Сливен. Представянето е от 12.00 часа в залата на Областен информационен център - Сливен. Настоящата операция е насочена към микро, малки или средни предприятия, които имат минимум три приключени финансови години преди датата на обявяване на процедурата.
Целевата помощ по процедурата ще бъде предоставяна на фирми, които развиват икономическа дейност в сектори, изведени като приоритетни в Националната стратегия за насърчаване на малките и средни предприятия в т.ч. издателска дейност, производството на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика и радио- и телевизионна дейност. Одобрените кандидати ще получат средства за закупуване на ново оборудване, а също и за разработване на софтуер, необходими за реализиране на пазара на продукти.
В рамките на събитието ще бъде представена и информация за реализираните проекти на територията на област Сливен, финансирани по линия на ОПИК 2014-2020 г.