Смолян. Незаконна сеч на 52 дървета бял бор и 3 бука е установена от горски служител в землище на село Полковник Серафимово. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян. На 18 март 2019 г. в РУ - Смолян е получен сигнал от служител на РДГ - Смолян, за това, че на 18 март 2019 г. в местността Варадил, землище на с.Полковник Серафимово, общ. Смолян, в отдел 175, подотдел „С“ по ЛУП на ТП на ДГС - Смолян е констатирал сеч на маркирани с контролна горска марка 14 бр. дървета от вида „бял бор“, за които няма издадено позволително за сеч.
На същия ден в РУ - Смолян е получен сигнал от служител на РДГ Смолян, за това, че на 18 март 2019 г. в местността Варадил, землище на с. Полковник Серафимово, в отдел 173, подотдел „б“ по ЛУП на ТП на ДГС - Смолян, е констатирал сеч на немаркирани с контролна горска марка 32 бр. дървета от вида „бял бор“ и 2 броя дървета от вида „бук“, за които няма издадено позволително за сеч.
Отново на 18 март в РУ - Смолян е получен сигнал от служител на РДГ Смолян, за това че на 18 март 2019 г. в местността Варадил в отдел 173, подотдел „в“ по ЛУП на ТП на ДГС - Смолян, е констатирал сеч на немаркирани с контролна горска марка 6 бр. дървета от вида „бял бор“ и 1 брой дърво от вида „бук“, за които няма издадено позволително за сеч.
Местопроизшествията са посетени от дежурна оперативна група при ОД МВР и РУ - Смолян. Извършен е оглед и са образувани досъдебни производства.