София. Пресконференция за откриването на Европейски музикален фестивал в столицата ще се състои на 20 март (сряда) от 14.00 ч. в галерия „България“ - Концертен комплекс „България“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Участници ще бъдат заместник-кметът на Столична община в направление “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” доц. д-р Тодор Чобанов, Марио Хосен, цигулар, Георги Димитров, диригент, Васил Димитров, директор на музикална агенция „Кантус Фирмус“, Даниела Ханджиева, артистичен директор на „Европейски музикален фестивал“, Кремена Николова, Софийска филхармония, връзки с обществеността.
Фестивалът ще се открие с концерт, посветен на 120 години от рождението на Панчо Владигеров на 21 март от 19.00 ч. в зала „България”. Концертът е част от Календара на културните събития на Столичната община и се организира с подкрепата на Министерството на културата на Република България.
На пресконференцията журналистите ще могат да получат и акредитации за събитията от Европейския музикален фестивал 2019.