София. Софийска районна прокуратура задържа лице за отправени поредица закани с убийство. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Р., на 45 години, е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 17 март 2019 г. за периода от 18.30 до 23.00 часа в в жилище в София, при условията на продължавано престъпление, се е заканил с убийството на И. (с която той живеел на „семейни начала“, имали и общо дете). Това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, както следва:
- на 17 март 2019 г. около 18.30 часа в жилището се заканил с убийство на И. и нейни ближни (общата им дъщеря А.), като им заявил: „Ще ви убия със сабята!“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му у И.
- на 17 март 2019 г. около 23.00 часа в жилището се е заканил с убийство на И. и нейни ближни (общата им дъщеря А.), като им заявил: „След като ме пуснат от районното, ще дойда и ще ви отрежа главата със сабята!“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му у И.
Той е обвинен и за това, че на 17 март 2019 г. около 18.30 часа в жилището се е заканил с убийство на дъщеря си А. и нейната майка И., като им заявил: „Ще ви убия със сабята!“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му у А.
Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 20 март 2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.