Москва. Разговорът между президента на Русия Владимир Путин и премиера на Великобритания Тереза Мей за инцидента със Скрипалите в Солсбъри е преминал в много твърда форма. Това съобщи в неделя прессекретарят на Кремъл в ефира на руския телевизионен канал „Россия 1“, предава ТАСС.
„Действително, Мей говори в много твърда тема по „делото Скрипал“. И президентът Путин й обясни много ясно всичко, което изискваше обяснения по „делото Скрипал“, заяви Песков. „Тази част от разговора действително беше твърда, но беше много откровена и се премина във формат очи в очи, само в присъствието на преводачи“.
Прессекретарят на руския президент припомни, че британската страна и досега не е представила никакви доказателства по аферата „Скрипал“ нито на Русия, нито на съюзниците си. Иначе тези доказателства, отбеляза Песков, биха били публикувани „по някакъв начин“.
И до момента Москва не знае „къде са Скрипалите“, а също така, както отбеляза представителят на Кремъл, „дали тях въобще ги има“ и „случило ли се е нещо с тях и т.н.“
По-рано Владимир Путин отбеляза в интервю пред Finandical Times, че историята с отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри „не струва и пет копейки“.

Превод и редакция: Иван Христов