Киев. В Украйна тече последният ден от кампанията преди втория тур на президентските избори в страната. В навечерието на деня за размисъл настоящият държавен глава Петро Порошенко призова своите привърженици да се „мобилизират“ и да нанесат удар на „реваншистите“, предава TACC.
„Приятели, максимална мобилизация в петък! Всъщност имаме един ден, за да нанесем последния удар на реваншистите. Целият ден да залепваме плакати, да раздаваме листовки, стикери, да общуваме с хора, да ги мотивираме да дойдат на 21 април и да гласуват за Украйна, а не за Малка Русия", гласи призивът на Порошенко, разпространен в неговия канал в „Телеграм“.
В същото време Порошенко помоли и неговите поддръжници да изпратят подобно послание до десет свои приятели, за да „отблъснат заедно търсещите отмъщение".
Вторият тур на президентските избори в Украйна ще се проведе на 21 април. Конкурентът на Порошенко е Владимир Зеленски от партията „Слуга на народа“, който спечели с почти двойна преднина в първия тур на гласуването.

Превод и редакция: Тереза Герова