Лондон. Обединеното кралство се подготвя за връхлитането на бурята „Диана“, която ще удари острова в средата на седмицата с бурни ветрове и силни дъждове, съобщава британският вестник The Independent.
Метеоролозите вече издадоха предупредителни кодове за редица райони в страната и призоваха хората да избягват крайбрежието на страната, където ветровете с пориви до 70 км/ч ще допринесат за образуването на големи вълни. Най-засегнати ще бъдат западните английски крайбрежни региони, Северна Ирландия и части от Шотландия.
Очаква се лошото време да доведе до проблеми в обществения транспорт и най-вече в движението на високоскоростните превозни средства. Въпреки това синоптиците не прогнозират влошаване на метеорологичните условия до степен, която ще наруши ежедневния ритъм на живот на хората.
Към настоящия момент бурята се намира над Азорските острови. Ирландия вече бе засегната от силни ветрове и дъжд, които доведоха до временно преустановяване на работата на всички товарни терминали в пристанището в Дъблин.

Превод и редакция: Тереза Герова