Велико Търново. В града беше представена дебютната изложба на художника Любомир Йорданов. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.
Любомир Йорданов е на 29 години от Дряново. Завършил е политология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а преди това ПТГ по текстил Габрово със специалност „Дизайн на текстилни площни изделия“. Със семейството си имам малък бизнес, в който работи.
Интересът му към изобразителното изкуство датира от най-ранните му детски години. Най-вдъхновяващите художници за него са Винсент ван Гог, Пол Гоген, Анри дьо Тулуз Лотрек. Но най-много за неговото развитие дължи на известния художник Антон Антонов, негов съветник и ментор, както и на изтъкнатия творец и педагог Игнат Игнатов.
Първата му самостоятелна изложба беше през 2016 година в Дряново, като там основно представя на вниманието на публиката акварел, въглен и молив.
От 13 март в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ може да бъде видяна изложба на младия дряновски художник Любомир Йорданов. Той предлага основно творби с темпера и акрил върху платно, като и акварел и графика. Общият брой на произведенията е 57, като голямата част от тях са пейзажи и морски пейзажи, но също така присъстват натюрморти, портрети, сцени от корида. За почитателите на импресионизма изложбата ще бъде интересна в голямата си част. Графиките са основно портрети, а много от пейзажите са рисувани от натура.
Изложбата може да бъде посетена до 1 април включително.