Пазарджик. По случая с кмета на Стрелча мога да кажа, че има досъдебно производство, по което се работи, заяви на пресконференция в Пазарджик заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. По отношение на поисканата оставка от Румен Петков на директора на ОДМВР – Пазарджик във връзка със случая с разследването за упражняван натиск от страна на Стойно Чаков над общински служители да напускат, той обясни, че всеки има право да изрази своето мнение и да иска оставка на когото и да било.
„Ние сме длъжни да проверим всеки сигнал, независимо колко ще струва той. Всеки ден получаваме хиляди сигнали и този за действията на кмета на Стрелча не е изключение. Дали ще бъде повдигнато обвинение или не по този случай ще реши прокуратурата“, коментира Балабанов. По думите му действията на полицията нямат нищо общо с идващи или отиващи си избори. „Всеки кмет, който наруши закона ще бъде разследван“, допълни Балабанов.
Той отбеляза още, че в МВР се работи за подобряване на материалната база и униформите на служителите. „Решени сме да създадем нова и модерна униформа на служителите ни. В края на месец май ще бъдат връчени на служителите на МВР 342 автомобила „Шкода“. В момента те се оборудват технически и се маркират“, допълни Балабанов. Той каза също, че това, което се прави за служителите, дава своите резултати, защото се подобрява и конкретната им работа по места.
Ваня НИКОЛОВА