"Този булевард е едно от местата, претърпели видима промяна", каза кметът Иван Тотев от обновената зелена зона на бул. "Марица- Юг". Ремонтът по проекта се случва с ОП "Региони в растеж", както и европейско финансиране. Общата стойност възлиза на 22 млн. лева, предаде репортер на Glas.bg

Една от основните идеи на проекта е да се привлекат хората край реката  - да стане предпочитано място за разходка. Тотев допълни още, че това е едно от местата, които спокойно могат да си съперничат с парк "Лаута" и пространствата около Гребния канал.  

"Освен детската площадка има страхотна площадка за разхождане на домашни любимци, лабиринти с изкуствени могили, стени за катерене", каза още кметът и допълни, че видимо се приемат много добре. Част от преустройствата включват и укрепване на подпорни стени на реката, подменена е пътната настилка.

"Доближихме града и хората до реката, тук много добре са обособени и местата за почивка" каза Тотев, като допълни, че именно това е била и една от основните цели за този проект. За това има разположени пейки обърнати към реката, седалки разположени по парапетите, и по този начин да се обърне публичното пространство към реката.

Следващата инициатива се очаква да бъде и "Марица-Север", която ще бъде по подобие на Юг.