Марица  регистрира загуба от световния и европейски клубен шампион ВакъфБанк (Истанбул) с 0:3 (16:25, 16:25, 21:25) в първия си домакински мач от груповата фаза на Шампионската лига за този сезон. Двубоят се проведе пред около 2000 зрители в зала Колодрума в Пловдив.

Марица започна в състав Катлийн Вайс, Нася Димитрова, Дженифър Крос, Мирослава Паскова, Алекзандра Холстън, Жана Тодорова, Таня Петкова. Световните и европейски клубни шампионки стартираха с три от най-големите си звезди Милена Рашич  – единственият състезател във волейбола в момента, който е едновременно и световен шампион, и световен клубен шампион, олимпийската шампионка китайката Тин Жу и американката Келси Робинсън.

Световният клубен шампион стартира двубоя с разлика и първият гейм беше затворен от ВакъфБанк след успешна атака на Ебрар Каракурт за 25:16. Марица поведе във втората част с 5:3, туркините обърнаха резултата в своя полза, но шампионките на България не позволиха момичетата на Джовани Гуидети да се откъснат с повече от три точки. Иван Петков поиска прекъсване при 14:19, това беше и първият път, когато най-добрият отбор в света в момента се откъсна с повече точки през гейма. Китайката Тин Жу направи успешна атака за 25:16 и турският тим поведе с 2:0 гейма.

Марица показа страхотна игра в третата част. Въпреки че губеха с 4:9, те успяха да направят много добра серия и изравниха резултата при 11:11. Българските дори поведоха с две точки за 16:14. Брутална серия от сервиси на Каракурт обаче върна преднината на световните шампионки и те спечелиха с  25:21.

За най-добър състезател в двубоя (MVP) беше определена Милена Рашич от гостенките.

Топреализатор за световните шампионки стана Ебрар Каракурт с 13 точки. За Марица най-много точки реализира Мирослава Паскова – 12 точки, следвана от Алекзандра Холстън с 10.

В другия мач от групата германският Алианц МТФ (Щутгарт) победи у дома френския Безие (Безие) с 3:0 (25:16, 25:16, 25:20). ВакъфБанк е лидер в класирането в група А с пълен актив от шест точки, втори е Алианц МТФ с три точки, трети със същия актив е Безие, а Марица е на четвърта позиция без спечелена точка.