През следващите три месеца работодателите предвиждат да увеличат нивата на заетост във всички пет региона, като най-силен пазар на труда се очаква в Пловдив, където нетната прогноза за заетостта е +12% - подобрение от четири процентни пункта в сравнение с предишното тримесечие. Това сочат  резултатите от Обзорното изследване на ManpowerGroup за заетостта.

По отношение на отделните сектори се очаква нивата на заетост да се увеличат във всички 10 индустрии, като работодателите от сектор „Финанси, застраховане, недвижими имоти и бизнес услуги“ споделят най-силни намерения за наемане на служители с нетна прогноза за заетостта от +25% - значително увеличение от 15 процентни пункта в сравнение с предишното тримесечие.

Като цяло обаче, българските работодатели очакват скромно темпо на наемане на служители в периода януари-март. 11% от тях отчитат увеличение на нивата на заетост, 7% предвиждат намаление и 78% не очакват промяна.

Коригирана спрямо сезонните колебания, нетната прогноза за заетостта на страната е +8% - най-слабата през последните четири години.