200 лева глоба за обида към полицейски служители. Това е потвърденото от Районен съд Пловдив наказание на жена, която е нарушила обществения ред и е била агресивна срещу служители на Шесто РУ.

Случката, заради която е наложена глобата, се разиграла на 31 август миналата година. Тогава нарушителката, заедно с приятелки и децата им, се прибирали към домовете си.

Минавайки пред блок улица "Босилек" № 10, живущ в блока, който седял там със съседи, направил забележка на нарушителката да не идва пред блока им, тъй като смущавала с поведението си живущите в него. Тя пък се ядосала и започнала да се разправя с компанията. 

След това дори се обадила на телефон 112. Полицейски служители в Шесто РУ – Пловдив се отзовали да отработят сигнала, но нарушителката насочила гнева си към тях. Започнала да ги обижда, като се разкрещяла, че са тъпи и дебели, заканвала се, че ще ги уволни.

Жената не спирала с арогантното си поведение, заради което полицаите я задържали. Пред сградата на Шесто РУ обаче отказала да слезе от полицейската кола, което наложило единият от униформените да я изведе, използвайки физическа сила. Заради това грубо поведение съдът глобил жената с 200 лева.