С Коледен благотворителен базар стартира инициативата "Ти търсиш своя дом, те също!", чиято цел е всяко куче от Общински приют Пловдив да намери своето семейство и топъл дом. Събитието беше открито от заместник-кмета Розалин Петков и директорът на ОП „Зооветеринарен комплекс“ Георги Божев.

На пл. „Стефан Стамболов“ се предлагат календари и картички със снимки на кучета от приюта, разнообразни коледни сувенири и бижута, като събраните средства ще бъдат дарени за издръжка на кучетата от Общински приют Пловдив.

Екипът на общинския Зооветеринарен комплекс осигури и по парче празнична коледна пита, но не с късмет, а с позитивна мисъл за животните.
Така дните, посветени на добротата, доброволчеството и безусловната любов към животните, продължават.

Месец декември започна с „Дни на отворените врати в Общинския приют в Пловдив“. Кучешката площадка на 4-ти километър „Пазарджишко шосе“ се оказа тясна за всички доброволци и приятели на приюта и бездомните животни, които на 1-ви и 2-ри декември дойдоха, за да раздават любов и подаръци.

Инициативата бе с щастлив край – три от бездомните кучета в приюта откриха своя собственик и получиха дом, точно така както им обещаха организаторите на кампанията – екипът на агенция „Явлена“.

Към инициативата се присъединиха и момичетата от Фондация „Animal Welfare Bulgaria“, студенти от Академията за музикално и танцово изкуство, ученици от Френската гимназия и техните преподаватели и доброволци.

Шатрата на „Явлена“ и приятели е разположена до Коледната елха пред Общината и ще бъде отворена до 16:30 часа днес.

На място бяха дошли и някои от четириногите обитатели на приюта, които са готови веднага да последват осиновителя си към новия си дом.