Изтече крайният срок за подаване на заявления за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори. 24 партии и 7 коалиции са декларирали в Централната избирателна комисия желание да участват във вота на 2 октомври.


Спокойно и без обичайния наплив в последния ден протече подаването на документи за участие в предсрочния парламентарен вот. Сред избралите да внесат подписи часове преди крайния срок беше и партия "Атака". Лидерът ѝ Волен Сидеров обясни, че амбицията е да се върнат в парламента.

 Всички подали заявления в последния момент ще получат регистрация в условие на неприключила проверка. След като ГД ГРАО провери подкрепящите подписки, ще стане ясен окончателният брой на регистрираните формации. 


До 27 ми август могат да се правят промени в съставите на коалициите, припомня БНР. Това е и срокът, в който трябва да стане ясно дали "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се явят самостоятелно или съвместно. В близките дни предстои среща на лидерско ниво, след която ще стане ясно крайното решение. До 30 август трябва да се регистрират кандидат-депутатските листи, а на 31-ви ще бъде теглен жребият за поредността на формациите в бюлетината.