"Владимир Путин ще бъде обявен за военен престъпник. Тази война е началото на края на режима на Путин", заяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев по повод руската инвазия в Украйна. Той коментира и днешните рокади в правителството. Мен ме вълнува къде седи България и на чия страна е в този конфликт.

"В тази война има ясно изразен агресор и жертва. Ние трябва да заявим ясно и точно с агресора ли сме или с жертвата", допълни той.

Снаряд удари телевизионната кула на Киев ВИДЕО

"Останах много разочарован, че в парламента има две политически партии, които призовават за неутралитет. Тази позиция за неутралитет е призив да застанем на страната на агресора. Вижте прибалтийските републики, Финландия, Швеция - те подкрепиха жертвата и не ги е страх. Защо България трябва да се страхува и да не подкрепи жертвата? За мен България трябва да бъде в цивилизования свят, а не в Евразия", заяви  той в ефира на bTV.

Не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда ВИДЕО

"За мен кадровите промени в правителството не са толкова важни в момента. Има по-важни неща. България категорично трябва да изпрати военна помощ на украинския народ, който се сражава с голи ръце срещу агресора. България трябва да задвижи плановете на НАТО за защита. Ние трябва да се възползваме от всички гаранции, които ни осигуряват членствата в НАТО и ЕС. Десйствията на Русия в Украйна са военни престъпления. Владимир Путин ще бъде обявен за военен престъпник. Тази война е началото на края на режима на Путин", категоричен бе Ноев.