Навръх Националния празник 3 март, Бойко Борисов е на посещение в Котел. Там той се поклони пред паметта на идеолога на българската революция Георги Раковски, чието родно място е старопланинският град. Експремиерът поднесе цветя на паметника в центъра на града и посети музея.

Правителството не носи маски, парламентът не носи маски, а вие сте сложили, отбеляза Борисов, обръщайки се към домакините. "Поздравяваме новия кмет на с. Тича и докато ни изстъргаха ГЕРБ, те продължават да побеждават, честито", коментира лидерът на ГЕРБ.

Иначе той коментира и политически теми. "Толкова много са темите в момента, Радев успя така да раздели нацията, та дори на националния празник, човек трябва да избира място, където да отиде, за да можем да говорим за обединение, не за разединение", убеден е Борисов. По думите му днес има агресия, има война, има незаконно нахлуване на територията на Украйна и целият демократичен свят осъжда това. "В същото време, да си забравяме историята и хилядите загинали и руски, украински, финландски и балкански военни са дали живота си и сме се освободили", каза Борисов.