Когато подкрепихме свалянето на Янев, се е разчело по лош начин, че ние искаме да крепим това управление. Но затова се съгласих с изречението национален щаб и предсрочни избори. Защото в този парламент няма нищо освен четворна коалиция, която се бори само за постове и пари. Това заяви новият стар председател на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Много мислихме по политическата ни декларация. По темата война сме категорични това не е военна операция, инвазия, или някаква игра. Близо до нашата граница, Одеса, се води война. Тук няма оправдание да бъде пощаден агресорът", добави той.

"Винаги съм бил за мирна, балансирана политика, но това е когато има мир, тогава дипломатите са най-важните. Когато има война, когато виждаш милиони бежанци и това да го наричаш операция – категорично не. Вместо ние като държава и нация да сме категорични, защото в мир можеш да говориш за национални интереси. Когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят тогава един интерес само и това е човешкият живот. Да кажеш, че си против санкции, против оборудване да се изпрати, което прави цяла Европа и света, ние от ГЕРБ сме възмутени от това. Да тръгваш на Европейски съвет и само благодарение на ГЕРБ да имаш декларация за санкции, това е несериозно", категоричен бе Борисов.

Бойко Борисов е новият стар лидер на ГЕРБ НА ЖИВО