"Така на 9 септември са омачкали опозицията и после са управлявали 45 години. След нас ще дойдат и за вас. Макар че вие сте деца на комунисти, а гарван гарвану око не вади. Не знам дали българските медии са наблюдавали такова ярко вмешателство в предизборна кампания”. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на работата на служебния кабинет на брифинг.

„Не искам да остават впечатления, че мрънкаме и ни е страх. Нищо не ни притеснява. Искам да благодаря за мощната евроатлантическа подкрепа, която има партия ГЕРБ. Искам да благодаря на председателстващия ЕС, който поздрави мен и партията за направеното. Премиерът на Бавария и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес направиха същото”, допълни Борисов.

Според него служебното правителство е "предизборен щаб на президента Радев" и всеки ден се изказва само срещу една партия.

„Призовавам Румен Радев да си ги прибира тези недоразумения, това не е демокрация. Рашков ходи в партийната телевизия на нашия опонент и ни дава оценки. Оценките за нас са дадени от ЕНП и всички останали. Истината е, че ние сме много добра европейска, евроатлантическа партия. Искаме България да бъде суверенна държава, достоен член на ЕС и да не участваме във федерации. Това е патриотичното. Патриотично не е да пееш „Йовано, Йованке” и да дадеш суверенитета на страната на друг. Тези спряха строежите, магистралите, ваксинацията и парите на докторите”, смята бившият премиер.