БСП ще коментира вота при обявяване на окончателните резултати от предсрочните парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на партията.

Тази вечер не се очаква пресконференция.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че е гласувала за стабилно управление, което от утре да отвори мощен социално-икономически щит пред кризата. Очаквам БСП да сме в следващото управление, коментира Нинова. Без силна социална партия в тези трудни моменти няма да е лесно, посочи тя. Нинова заяви, че с ГЕРБ и ДПС не могат да правят мнозинство.

Кой колко места получава в парламента?

Според данните от exit poll-а на агенциите „Галъп” и „Тренд” ГЕРБ-СДС стават първа политическа сила.

Ето как би изглеждала разбивката на местата в парламента според проучването на „Галъп”.

ГЕРБ-СДС ще имат 63 банки в пленарната зала. Вторите по резултат – „Продължаваме Промяната”, са с 48 депутати. 37 ще са народните представители на ДПС. Следва БСП с 30 места в НС. Със 7 по-малко ще имат „Възраждане”. Парламентарната група на „Демократична България" ще разчита на 19 свои представители, ИТН - на 12, а "Български възход" - на 8.

6 партии сигурно влизат в бъдещия парламент, две са с шанс. Кои са те?

Според exit poll на агенция „Тренд” в народното събрание ще влязат шест партии. Победителите от ГЕРБ-СДС ще имат 72 депутатски банки, „Продължаваме Промяната” - 51, ДПС -37, БСП - 31, "Възраждане" - 28 и ДБ - 21.

Костадинов: Очаквах по-висока избирателна активност

Янев след вота: Всички резултати са добре дошли