ДПС с първи коментар след първите резултати от изборите.

За пореден път българските избиратели не овластиха никого еднопартийно да има мнозинство в Народното събрание и да управлява. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите му българските граждани са изпратили силен знак и сигнал, че политиците в България трябва да си говорят и да търсят коалиция помежду си.

"Бих искал да благодаря на всички български граждани, които участваха в изборите и на следващо място, естествено, бих искал да благодаря на всички български граждани, които гласуваха за ДПС", заяви на пресконференция тази вечер председателят на движението Мустафа Карадайъ.

"За пореден път ДПС увеличава своя изборен резултат… За пореден път българските избиратели не овластиха никого еднопартийно да управлява".

"България трябва да има стабилно мнозинство в НС, което да излъчи и стабилно правителство, за да има сигурност в страната и за българските граждани", каза още лидерът на ДПС и допълни, че шапката на всички кризи е политическата криза.

"Първо трябва да се реши политическата криза - нормалност в политиката и диалог, това е знакът на българските граждани. Те не гласуват за това хората да се мразят, да се противопоставят и да подхождат реваншиски, а гласуват да се търсят решения на проблемите", заяви Карадайъ и призова всички партии да преодолеят егоцентризма си и в името на решаването на кризите, да търсят обединението.

Той не отрече, че е възможно ДПС да се коалира с ГЕРБ.

Очаквайте подробности!

Кой колко места получава в парламента?

Петков и Василев с първи думи след изборите НА ЖИВО