От ГЕРБ още веднъж потвърдиха позицията си, заявена още вчера, че не желаят на първото заседание на парламента другата сряда да присъства руският посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов във Facebook. Той отправи недвусмислен призив и към останалите парламентарно представени групи.

Борисов коментира българската следа във взрива на Кримския мост

Като се видите утре заедно с другите политически партии направете така, че да е нежелана Митрофанова на първото заседание на парламента", обърна се Борисов към председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Независимо от различните мнения, ние сме голяма партия, по този въпрос съм категоричен. По темата война, Украйна, агресия на Путин в Украйна, моля всеки, който има различно мнение по различни теми - да го изразява, но по тази тема няма да правя компромис с никого", допълни той.

„Няма да влезем на заседание на Народното събрание ако г-жа Митрофанова дойде. Надявам се тя да направи този жест и да не проваля първото заседание на парламента. Ние сме категорични“, коментира Борисов.

Ще присъства ли Митрофанова на първото заседание на НС?

Очаквайте подробности!