Пловдивският журналист Панчо Благоев, който от години живее в Тайланд, описа "изборния ден" за българите в Банкок. Всъщност такъв няма. Защо? Ето какво написа пловдивчанинът в личния си профил във Facebook:

Изборният ден в Банкок...

Това, разбира се, е шега, в Тайланд изборна секция ням За държавата ни българите, които пребиваваме тук не съществуваме. В сайта на Външно няма опция за разкриване на изборна секция в Тайланд, дори и да се съберем 40 български граждани, както е по закон.

Виж в съседен Лаос и Камбоджа, където я има един файтон българи я не, може. Може и в Сингапур, там поне не ни искат визи.
Бг посолство в Тайланд няма, закриха го преди 10 години. За елементарна консулска услуга, легализация на документи, смяна на паспорт, шофьорска книжка и пр. от Външно министерство те съветват да хванеш самолета за Ханой или Джакарта, където има бг представителства. И тъй като сме извън Шенген и "братски" Виетнам, и Индонезия ни искат визи..

Някой беше казал, че България е там, където има и един българин. Звучи ми като шега, тъпа шега...

И накрая една молба: Гласувайте, не оставяйте крадливата шайка да определя съдбата ви, вашата и на вашите деца. Гласувайте, всеки според своите убеждения. Гласувайте и заради нас.