Кирил Петков, Асен Василев и техни съмишленици представят в София идеите си за бъдещо участие в политическия живот на страната. Новият им политически проект се казва "Продължаваме промяната".

"В последните 4 месеца започнахме промяната. Имахме много ясни и точни цели. Първата – да спрем корупцията. Пример за това е ББР. Вторият беше да освободим малкия и среден бизнес. Приоритет номер 3 – да привлечем високотехнологични инвестиции. Приоритет номер четири беше да разпределим равномерно всичко получено.

Всъщност вие ни познавате, не включваме нищо ново, просто искаме да продължим направеното през тези четири месеца. Не е важно дали си ляв или десен, важното е да си почтен", посочи Петков, облечен в сако и по дънки, докато до него се мъдреше Асен Василев, отново по дънки и със сако.

"Продължаваме промяната", но как? Комбината Петков - Василев ще си кажат

Зад тях се е наредила редица от млади, но непознати лица, които вече участват в проекта им, като някои от тях са българи, успели на запад, но върнали си у нас, за да продължат да се борят за по-справедлива държава.

Такива били и критериите за хората, които влизат в политическия проект. Те трябва да имат добра кариера извън политиката, да не са били в повече от една партия, да нямат скандали, които не могат да се проверят. Всеки член ще подпише и договор за почтеност, с който ще гарантират, че нямат скрити финанси, настоя Кирил Петков.

"Вие ни познаваме. Искаме тези 4 месеца да продължим следващите 4 години", настоя той и поясни, че не е е важно дали си ляв или десен.  В служебния кабинет имало хора от всякъде. По думите му е важното да си почтен. Именно затова са готови да работят с всички хора , важното е да са почтени.

На свой ред Асен Василев поясни, че данъците у нас са достатъчно високи и няма нужда да се пипат. Имало достатъчно постъпления за нормално здравеопазване, образование и инфраструктура. Проблемът обаче се криел в липсата на ефективен контрол.

"Голяма част от парите се разходват без обществени поръчки. Ние плащаме тройно и четворно за прости неща. Ако започнем да плащаме истинската стойност и започнем да искаме истинското качеството, ще имаме една изключително богата и процъфтяваща държава. Която дава равен старт на всички, в която можеш да получиш добро образование, без да ходиш на частни уроци. Това не е утопия. Аз съм получил такова образование", настоя той.

Василев поясни, че 10 години е живял в чужбина и тук му харесва най-много.

"Ако си оправим средата, изчистим си държавата, ще можем да се гордеем с България каквато е, а не само с миналото. Това е което искаме направим. Това не може да го направят само 1-2 или 8 човека. Ако искате помогнете", обърнете се той към избирателите.

"Безброй партии ни се обадиха с предложение да ни станат мандатоносители. В момента сме в процес на разговори с няколко партии, най-вероятно ще ги сложим под формата на коалицията. А "Продължаваме промяната" да си остане името. 7-8 партии са, с които си говорим", обяви още Асен Василев. 

Той, а и Кирил Петков бяха категорични, че техният кандидат за президент е... Румен Радев.

Вижте!