"Продължаваме да говорим с абсолютно всички депутати, които искат да видят нашата програма. Придържаме се към нашите обещания, че не говорим с четиримата човека, които казахме от самото начало. Но всички други имат покана да говорят с нас". Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков.

„Няколко човека трябва да решат към кого им е лоялността – към тяхната партия и лидер, който не е изпълнил обещанието към народа, или към всички нас, да имаме отговорност към България, да имаме шанса да не влезем в политическа криза. Всеки един от тях носи отговорността за собствените си решения“, добави той.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри, че в момента управляващите предлагат не само "колосални суми", но и "разплащане в биткойни" на депутати срещу подкрепа на кабинета "Василев. Както и на такива, които биха гласували срещу него - за да не влязат изобщо по време на гласуването в пленарната зала. Борисов допълни, че пазарлъците вървят по коридорите на НС - за това разполагат с информация в ГЕРБ.

Губят се милиарди от некадърност, губят се милиарди от безотговорност НА ЖИВО

"Доказателствата ще си излязат сами, рано или късно, тези неща излизат. Имаме информация, искали да им платят в биткойни, например. Но като им падне цената...", изрази съмнение той в успеха на подобно вложение. "И с това се купуват депутати", потвърди Борисов на уточняващ въпрос за разплащането в биткойни.

ПП са оферирали трима депутати от "Възраждане", за да им дадат подкрепа

"В момента се предлагат колосални суми и да не влязат на гласуване - да падне, да се ожули, да си удари носа, само да не влезе в залата. Така са се вкопчили в тази власт, че въобще не забелязват какво се случва около тях", коментира Борисов за оферти и към опозицията.

"И тези хора, знайно и незнайно откъде, вадят огромни пари, корумпират и купуват по 10 хил. гласа на ден, защото толкова излиза един депутат, на час, по апартамент, по лаборатории и това става пред очите на "умните и красивите". По най-важните им външнополитически теми опозицията им свърши работата", заключи Бойко Борисов.

Радостин Василев: Виктория Василева беше на срещите с Петков