Има забавяне на строителството на интерконектора с Гърция. Това заяви регионалният министър Иван Шишков на брифинг след среща със строителя на обекта. Затова е декларирано пълното съдействие на цялата държава. От инвеститора е поискано да бъде представен мрежови график ден по ден, за да може да бъде контролиран. 

Газовата връзка с Гърция е изключително важен обект, който трябва да бъде завършен максимално бързо, подчерта Шишков преди срещата. Той посочи, че от първия си работен ден служебното правителство е започнало да следи активно проблема със строителството и как по най-бързия начин може да бъде завършено.

„Това, което сме установили до този момент, е че е имало възражения от различни институции, имало е възражения, включително и от МОСВ. Аз съм запознал лично още в първия работен ден всички съответни министри и се работи по въпроса за максимално бързо отстраняване на всички проблеми, за да може строежът да завърши по най-бързия начин”, добави той.  

Министър Шишков се срещна с участници в строителството на газовата връзка, за да може да бъдат уточнени сроковете, в които да бъдат отстранени всички забележки и да се гарантира максимално бързо завършване на обекта, предаде Нова.

„Този строител ще се ползва с най-големите привилегии от всички в България, тъй като цялата държавна администрация ще му помага, за да можем да завършим обекта максимално бързо. Строителят има нужда да бъде подпомагам от всички институции”, подчерта той.