Ясновидката от Русе, която поиска 980 лева, за да излекува човек от екипа ни, на който постави диагноза коронавирус, отрича пред разследващите, че това се е случило.Само че екипът ни излъчи записи в разследване на Glas.bg, с което доказваме нашите твърдения.

Златка Василена е разпитана в присъствието на адвокат от полицаите. В момента се извършва най-щателна проверка на всичките й приходи по сметки от всякакви институции. Пред подставеното ни лице тя обясни, че има  няколко възможности за превод на пари. Обясни също, че  лекува стрес и коронавирус.

Нашето подставено лице я потърси по телефона с измислена история, че се прибрал от чужбина и не се чувства добре. Веднага беше диагностициран, че е болен от коронавирус. За да направи картина, маг Златина поиска 50 лева. След като изпратихме парите, разбрахме, че нещата са "сериозни". Тя поиска 980 лева, за да премахне болестта.

След като проверката приключи предстои материалите да бъдат докладвани на прокуратурата, която се самосезира след като бе излъчено нашето разследване.

Опитите да се срещнем с Маг Златина удариха на камък, а роднините й изобщо не бяха щастливи от срещата с екипа ни.  

За ясновидката научихме от интервю, в което млада жена разказва, как й помогнала да има деца. Тази история е измислена, стана ясно след това.

Освен срещу маг Златина разследване започна и срещу срещу фамилията ходжи от Игнатиево, за които ви разказахме също.

Стана ясно, че прокуратурата във Варна е повдигнала обвинения и на още една врачка от Игнатиево- Маг Румяна. В града основното препитание на хората, които живеят в  къщи като палати е джебчийството и врачуването. Повечето от тях нямат образование и декларирани доходи.

Очаквайте нови подробности за мнимите врачки, ясновидки и магове в Glas.bg!

Разследване на GLAS.bg: Ясновидци лекуват коронавирус срещу хиляди левове

Разследване на GLAS.bg: Клетви и заплахи заради разкрития за скъпи ритуали срещу COVID 19

Разследване на GLAS.bg: Мними ходжи развалят магии за смърт и трупат лесни пари на гърба на измамени хора