Футболистите на Ботев вдигнаха спечелена Купа на България от терасата на Общината пред хиляди бултраси. Феновете тръгнаха на шествието със своите любимци от Колежа малко след 18:00 часа, като пристигна на място към 19:12 часа. Капитаните на Ботев Ивелин Попов и Лъчо Балтанов и треньорът им Керкез бяха в кабрио и заедно с купата предвождаха шествието, предаде TrafficNews.

Футболистите бяха посрещнати от кмета на Пловдив Костадин Димитров, който ги поздрави за спечелената Купа, а след това те вдигнаха трофея от терасата на Общината. 

"Горд съм да посрещна купата в Община Пловдив! Благодаря на човека, който помага на отбора и на футболистите. Благодаря на феновете, заради които футболистите играят и на цял Пловдив ,че нямаше една лоша дума. Благодаря и на тези над 10 000 души, които отидоха до столицата, за да подкрепят отбора на Ботев", заяви кмета на Пловдив. 

Костадин Димитров подари на капитана на отбора Ивелин Попов - Златен ритон. 

Междувременно фонтанът пред Общината беше оцветен.

в жълто в чест на спечелването на купата. Фенове са пуснали жълта боя във фонтаните, като водата ще бъде оцветена в цвета на клуба, когато шествието пристигне.

По-рано шествието на феновете премина през бул. „Източен“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, ул. „Гладстон“, ул. „Преслав“, ул. „Дондуков“.