Ботев Пловдив започна със загуба плейофите в групата на отборите между седмата и десетата позиция, след като отстъпи на Славия насред Пловдив. Единственото и победно попадение отбеляза капитанът на "белите" Галин Иванов.

Пловдивчани стартираха по-добре и можеше да излезе напред в резултата още в осмата минута. Тогава Джеймс Ето’о получи в половината на Славия и с чудесен пас между Виктор Генев и Венцислав Керчев изведе на скорост отдясно в наказателното поле Уме Емануел, който стреля към далечния ъгъл покрай вратаря Светослав Вуцов, но топката премина покрай гредата в аут.

Последваха по-спокойни минути, като домакините държаха контрола върху притежанието на топката, но стигнаха единствено до неточни изстрели на Константинос Балоянис, Мохамед Брахими и Ето'о. Футболистите в бяло, до този момент, нямаха удар към вратата на Хидайет Ханкич.

В 24-ата минута футболистите на Ботев и феновете поискаха дузпа в своя полза. Балоянис получи топката на левия фланг, влезе в наказателното поле и опита да намери Уме Емануел, който падна на тревата след съприкосновение с Исак Соле, но главният съдия Георги Давидов даде знак играта да продължи. Нигерийският футболист на „канарчетата“ продължи да се превива на терена, но в крайна сметка нарушение и дузпа не бяха отсъдени, тъй като Соле изглежда е играл първо с топката, преди да свали на земята опонента си.

След половин час игра късметът покри „белите“. Мохамед Брахими проби през центъра и стреля. След рикошет в защитник Вуцов беше хванат в крачка, но за негово щастие топката премина на сантиметри покрай десния му страничен стълб в корнер.

Славия обаче първи отбеляза в 33-ата минута, след като разиграха по чудесен начин заучено положение от корнер. Той бе изпълнен от Тони Тасев,, който направи отлично двойно подаване с Мартин Сораков. Топката се върна в Тасев, който центрира в наказателното поле, а там Галин Иванов хвана неподготвена защитата на Ботев и от около дузпата с едно докосване не остави шансове на Ханкич - 0:1.

Три минути преди края на редовното врме на първата част "белите" бяха чного близо до втори гол. Вратарят на домакините Ханкич изби едно центриране отдясно в наказателното поле, но топката попадна в Соле. Той премина между трима играчи на Ботев, влезе в наказателното поле, размина с техника и Антоан Конте, след което шутира от чудесна позиция, но Ханкич реагира и предотврати сигурен гол.

В 50-ата минута Светослав Вуцов извърши нарушение срещу Мохамед Брахими. Георги Давидов веднага показа червен картон на вратаря, който бе последен човек. След намесата на ВАР Давидов преразгледа ситуацията и промени решението си, като показа жълт картон на вратаря и остави фаула за Ботев, което вбеси публиката на домакините.

В 59-ата минута удар на Мертенс премина покрай вратата. Четири минути по-късно Мартин Секулич направи непростим пропуск. Ивелин Попов постави топката на главата на нападателя, а той от метър до голлинията нацели страничната греда. В 80-ата минута Вуцов улови лесно удар на Нвачукву, насочен в тялото му. Пет минути след това Секулич отново пропусна да изравни. Балоянис центрира меко в наказателното поле, Ивелин Попов остана под топката, но тя стигна до Секулич, който вместо да шутира реши да подава и сбърка.

В третата минута на добавеното седемминутно продължение Вуцов предотврати сигурен гол, парирайки мощен удар на Нвачукву.