Футболният свят притихна! Терористите посегнаха на четвъртфиналите на Шампионската лига, които ще се играят тази седмица!

Европейското подразделение на групировката "Ислямска държава" - "Ал Азаим", използва социалните мрежи, за да отправи смразяваща кръвта заплаха. 

На публикувания колаж се виждат четирите стадиона-домикини на четвъртфиналите - "Сантяго Бернабеу" (Реал Мадрид - Манчестър Сити), "Емиратс" (Арсенал - Байерн Мюнхен), "Парк де пренс" (ПСЖ - Барселона) и "Уанда Метрополитано" (Атлетико Мадрид - Борусия Дортмунд). Пред тях е "застанал" терорист с автомат, а надписът е категоричен "Убийте ги всички!"

Според испанското издание "Марка", заплахата не е стреснала УЕФА и местните органи на реда. Те действат професионално, като само са повишили броя на полицаите, които ще охраняват събитията. 

Това не е първата заплаха на "Ислямска държава", свързана с футболен мач. Преди дни от групировката заявиха, че се целят в дербито на Бундеслигата между Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. За щастие не се стигна до атака. 

Терористите наричат тези цели "меки", тъй като не се изисква много подготовка за нападение.