Манчестър Юнайтед трябва да представи своята официална позиция пред УЕФА до понеделник, за да убеди футболната централа, че трябва да запази мястото си в Лига Европа, съобщава The Telegraph. Както е известно, „червените дяволи“ си осигуриха участие в турнира след победа над Манчестър Сити във финала на ФА Къп в последния ден от сезона. Ако новото ръководство на „Олд Трафорд“ не отговори на очакванията на УЕФА, клубът рискува да бъде преместен в Лигата на конференциите.

Проблемите на „червените дяволи“ произлизат от правилата на ФИФА и УЕФА, забраняващи един собственик да има повече от един клуб в един и същи турнир. Новите собственици на Ман Юнайтед от INEOS, в частност сър Джим Ратклиф, които придобиха 27.7% от акциите на клуба през февруари, се ангажираха с инвестиция от допълнителни 245 милиона паунда в инфраструктурата на клуба, което ще увеличи тяхната дял до 30%. Това става проблем, тъй като INEOS също така притежава френския клуб Ница, който също се класира за Лига Европа. Този конфликт в интересите настъпва, защото Ница завърши на пето място в Лига 1, докато Манчестър Юнайтед завърши осми във Висшата лига, което дава предимство на френския клуб.

От INEOS уверяват, че водят активна комуникация с УЕФА и се надяват да намерят решение, което да запази участието на Манчестър Юнайтед в Лига Европа. Президентът на Ница също потвърди, че ще бъдат направени корекции, които не би трябвало да представляват проблем.