Локомотив Пловдив загуби с 1:2 домакинството си срещу Лудогорец, като гостите се добраха до успеха в последната минута на мача.

Разградчани първи създадоха опасност пред вратата на противника. Квадво Дуа от удобна позиция стреля неточно. В 15-ата минута Мичи Нтело от тима на "смърфовете" не успя да се разпиша след грешка в отбраната на съперника. Бърнард Текпетей откри резултата за шампионите в 30-ата минута с мощен шут извън наказателно поле. "Черно-белите" изравниха само след пет минути с гол на Мичи Нтело след центриране на Бабакир Дион. Пловдивските фенове създадоха невероятно атмосфера на стадиона с бурната подкрепа на своите любимци.

Гостите започнаха по-активно и втората част. В 53-ата минута Бърнард Текпетей излезе на изгодна позиция, но прати топката в аут. Две минути по-късно той изскочи сам срещу Кристиан Томов и стреля, но вратарят на локомотивци спаси.
Домакините отвърнаха с опасна атака в 67-ата минута. Тогава В 67-ата Мичи Нтело нахлу в наказателното поле и стреля, но вратарят на противника Серджио Падт успя да избие коженото кълбо. Шампионът беше близо до втори гол в 82-ата минута, но Оливие Вердон улучи гредата след удар с глава. Разградчани натиснаха и Диниш Алмейда отбеляза победното попадение в последната минута на срещата.