Мартин Хорозов, Мирослав Томов и Славчо Нучев ще ръководят първия мач от финалния плейоф на НБЛ между Левски Лукойл и Балкан. Двубоят ще се играе в зала „Универсиада“ на 21 май от 21 часа. Късният начален час бе наложен по искане на БНТ, която ще излъчва двубоя директно, и заради футболното дерби между Левски и ЦСКА по-рано през деня. След тежки преговори президентът на БФБаскетбол и изпълняващ длъжността на Генерален мениджър на НБЛ Георги Глушков се споразумя с органите на реда и мачът остана за този час, за да може да попадне в телевизионен ефир.

Вторият двубой от финалите също ще бъде предаван от БНТ 3. Мачът отново е в зала „Универсиада“ на 23 май, този път от 19 часа. Той ще бъде ръководен от съдийска тройка в състав – старши съдия Владимир Цеков и съдии Николай Цинцарски и Калоян Костов. Дежурен представител на първия финал е Николай Неделчев, а на втория – Любомир Амиорков.

На 20 май в Стара Загора ще стартира серията за бронзовите медали между Берое и Рилски спортист.

Първият мач, който започва в 19 ч. в зала „Общинска“, ще бъде ръководен от реферите Мирослав Томов, Николай Цинцарски и Славчо Нучев с Дежурен представител Румен Калпакчиев.

Вторият мач е в Самоков на 22 май от 19 ч. Рефери са Мартин Хорозов, Милен Цветков и Ивайло Ресиловски с комисар Чавдар Зехиров. Евентуалният трети мач е на 25 май от 19 ч. в Стара Загора. И трите мача не попаднаха в програмата на БНТ.