Расистките скандали са вече ежедневие в световния футбол.

Поредният подобен случай е от Англия. Да, страната и Лигата, които редовно заставаха на коляно в името на движението BLM и по всякакъв възможен начин се опитваха да изкоренят расизма от трибуните, съсипаха репутацията си с видео, продължило само няколко секунди.

На кадрите се вижда как полузащитникът на лондонския Челси и националния отбор на Англия Конър Галахър, готвейки се да влезе на терена в мача от 30-ия кръг на Висшата лига с Бърнли (2:1), в тунела "дава пет" на момчето, което трябва да го изведе на терена.

Друго, застанало наблизо, също протегна ръка, но Галахър просто го потупа леко по гърба и се обърна...

Видеото за кратко стана вайръл в социалните мрежи, а обидите и проклятията по адрес на футболиста, удариха 600 000 за броени минути.

"Едно е, когато възрастните демонстрират отношението си един към друг по този начин, а съвсем друго е, когато един от тях пред целия свят унижава дете, карайки го да се чувства непълноценно. Децата не са виновни за нищо, още по-малко за цвета на кожата, с който са родени", бесни са част от хората.

Други не смятат, че действието е умишлено и излишно се "драматизира" със ситуацията.

Има подозрение, че скоро няма да видим Галахър на терена. Сега Висшата лига, за да възстанови по някакъв начин репутационните загуби, ще прекара футболиста през всички кръгове на ада, в това няма съмнение. Ще бъде интересно да се чуе извинението му. Вероятно ще е нещо като: "Бях разсеян, бях съсредоточен върху мача. Разбира се, аз съм толерантен."