48-годишният Рони О‘Съливан се бори снощи за осма титла на Световното първенство по снукър. Играта му приключи поражение с 13-10 от Стюарт Бингам в зала Крусибъл. По време на съревнованието между двамата топ играчи имаше напрежение и със съдията. Българката Десислава Божилова беше съдия, а неочаквано се случи ситуация между нея и Ракетата.
 
О'Съливан се канеше да изпълни удар, когато беше разсеян от шума и движението в залата, реши да седне, докато тълпата се настани.

Рони О'Съливан грабна нова титла след победа над световния шампион


 
Божилова се опита да каже да не се допускат за момента повече посетители, но това не ги спря.


 
Тъй като мачът вървеше към своя край Божилова помоли Рони да продължи играта си. Той ѝ отвърна да се „успокои“ и продължи да чака публиката, която го прекъсна, да се настани по седалките.
 
„Бихте ли седнали бързо на местата си, а след това да задържите вратата затворена за минута“, каза Божилова.


 
Тя каза: „Няма да пуснат никого вътре. Вече всички са седнали. Може да чакаме 20 минути, разбирате ли какво имам предвид?'
 
Когато О'Съливан най-накрая се върна на масата, той каза на Божилова "просто да се успокои“.

„Спокойна съм“, отвърна Деси.

Легенда! 7-ма титла за Рони О'Съливан в "Крусибъл”

Малко по-рано в играта имаше и леко недоразумение спрямо позиционирането обратно на масата четната топка.
 
„Това е просто нормален ден за мен, малко снукър, малко храна, почивка, отидох на фитнес тази сутрин, хубав ден. Не съм толкова гладен за победи, аз съм по-скоро принципен човек,“ каза по-късно той в интервю за Евроспорт.
 
О’Съливан беше критикуван за поведението си спрямо Божилова в социалните медии, но някои бивши професионалисти смятаха, че той има право реши да изчака шумотевицата и движението на хора да приключи, за да направи решаващ удар.

„Никога преди не съм виждал това в зала Крусибъл, особено на толкова важен етап“, каза бившият шампион Кен Дохърти, който коментира мача за BBC.

Ето някои от най-крилатите фрази на култовия Рони О'Съливан

На полуфиналите на Крусибъл ще играят Уилсън срещу Дейвид Гилбърт и Бингам срещу Джак Джоунс, като двата най-добри от 33 мача започват в четвъртък.

Защо Рони О'Съливан игра с розови нокти на English Open?

Превод: GlasNews.bg