Потегли шествието на футболистие и феновете на Ботев със спечелената четвърта Купа на България. Бултрасите се бяха събрали пред Колежа, където пристигнаха футболистите на "жълто-черните", предава TrafficNews.

По първоначални данни те щяха да се движат на шествието с открит автобус, но тъй като той се е развалил, ще бъдат превозвани с клубния им автобус. На място има и няколко пикапа, в които има фенове на Ботев, както и засилено полицейско присъствие. 

"Купата е наша!" и "Жълти богове", скандират футболните запалянковци, като повечето са облечени с фланелки с номер 4, което символизира четвъртата спечелена купа.

Капитаните на Ботев Ивелин Попов и Лъчо Балтанов и треньорът им Керкез са в кабрио заедно с купата и предвождат шествието.

Шествието тръгна малко след 18:00 часа, като ще завърши в 19:12 часа пред Общината, когато футболистите вдигнат Купата от терасата на Общината.

Феновете ще преминат през следния маршрут, както беше и през 2017-та година: 

бул. „Източен“, бул. „Княгиня Мария Луиза“ (тунела под Пощата), ул. „Преслав“, пл. „Гроздов пазар“, пл. „Стефан Стамболов“, Община Пловдив. 

Шествието наложи и промяна в движението. За времето от 17:00 до 19:00 часа поетапно ще се спира движението на моторни превозни средства по пътя на шествието.