Световната купа по художествена гимнастика в София приключи с медал за ансамбъла ни във финала на три ленти и две топки. Въпреки че допуснаха някои дребни неточности при изпълнението на композицията си, Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева спечелиха сребърните отличия. Възпитаничките на старши треньора Весела Димитров и Ясена Стойнева дадоха всичко от себе си и получиха за изпълнението си 32.350 точки (17.200 за трудност, 8.100 за артистичност и 7.050 за изпълнение).

Така ансамбълът на България завършва надпреварата с две отличия - сребро на ленти и топки и бронз в многобоя. Нашите грации имат и шесто място на пет обръча.

Титлата е за отбора на Израел, който не само днес, но и в цялата Световна купа беше безспорен хегемон при ансамблите. Грациите на Израел получиха 33.100 точки и приключиха надпреварата в “Арена София” със златен хеттрик - титли в многобоя, и в съчетанията на пет обръча и на ленти и топки.

С бронза на ленти и топки се поздрави ансамбълът на Полша с 31.900.

Съдия за България при ансамблите беше Християна Тодорова, а дебют като главен съдия на Световната купа направи Невяна Владинова, вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика.