Скандално представяне на страните, които участват на Олимпиадата в Токио.

Пица за Италия, Дракула за Румъния и Чернобил за Украйна. Това са снимките и описанията, използвани от южнокорейска телевизия, за да представи отделните държави по време на откриването на Игрите.

От MBC вече се извиниха за това, че са обидили някои свои зрители, след като телевизията получи множество оплаквания.

От телевизионния канал обясниха, че са искали да улеснят зрителите си с представянето на държавите, но казаха, че това е било "непростима грешка".

В изявление в Twitter от MBC казаха, че решението им показва липса на внимание към засегнатите страни.

От телевизията добавиха, че ще започнат вътрешно разследване за това как се е стигнало до употребата на снимките и текстовете, информира BBC.

Ръководителят на телевизията също така се очаква да отправи публично извинение по-късно днес. Когато делегацията на Хаити влиза на стадиона по време на откриването на Олимпиадата, страната е описана като "държава в нестабилна политическа ситуация заради убийството на президента ".

При представянето на делегацията на Сирия пък текстът гласи: "Гражданска война, която продължава от 10 години".  "Наистина ли са избирали първата снимка, която е излязла в Google, когато са търсили дадена страна?" запита потребител на Twitter.

От MBC са имали проблеми за същото нещо и преди.

Телевизията бе глобена заради използването на подобни снимки и описания по време на церемонията по откриването на Олимпиадата в Пекин през 2008 г., пише profit.bg. Тогава от телевизията описаха Зимбабве като "държава със смъртоносна инфлация ".