ЦСКА (Москва) изоставаше почти през целия мач, но с много силна последна четвърт успя да направи обрат срещу Реал Мадрид и да се класира за финала на Евролигата. Руският гранд се наложи с 95:90 и си върна за загубата от кралския клуб на същата фаза на турнира през миналата година. Тогава, воден от Лука Дончич, Реал спечели трофея, но сега ще трябва да се насочи всичките си усилия към испанското първенство.

Двубоят във Витория беше изключително драматичен, а не липсваха и няколко спорни съдийски отсъждания, които вбесиха наставника на"белите" Пабло Ласо. Във финала в неделя ЦСКА ще се изправи срещу изненадата на сезона Анадолу Ефес, който елиминира Фенербахче.

Нандо Де Коло и Серхио Родригес вкараха по 23 точки за победата на руския тим. Родригес наниза три тройки срещу бившия си отбор, а повече от половината точки на Де Коло дойдоха от наказателни удари. Уил Клайбърн също беше на ниво с 18 точки, а Кори Хигинс допринесе с 11.

Над всички в състава на Реал беше Фабиен Кузер. Французинът реализира 18 точки, като демонстрира 100% успеваемост за 2 точки (6/6). Серхио Йул вкара фантастична тройка малко преди края, която запази надеждите на испанците, но пропусна всеки от останалите си 9 опита от далечна дистанция.